14 persoane autoizolate în Ţara Făgăraşului, după ce au venit din străinătate


La nivelul zonei noastre nu există cazuri confirmate de coronavirus. De asemenea, nu există nici suspiciuni şi nici persoane aflate în carantină.

Cu toate acestea, se înregisrează cazuri de autoizolare, fiind vorba de făgărăşeni veniţi din străinătate, din zone considerate periculoase din acest de vedere de către Ministerul Sănătăţii.

,,La graniţele României – aeriene, terestre şi maritime – se verifică de unde vin pasagerii, prin completarea unui formular. Listele cu persoanele care vin din zone unde au existat cazuri de coronavirus se trimit Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, în funcţie de domiciliul persoanelor. Noi, la rândul nostru, luăm telefonic legătura cu fiecare în parte şi comunicăm măsurile de autoizolare. În momentul de faţă, în Ţara Făgăraşului există 14 persoane în autoizolare”, a declarat Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Braşov.

Potrivit sursei citate, locurile în care se află persoanele autoizolate nu se fac publice pentru a nu se alarma populaţia din împrejurimi.

În tot judeţul Braşov nu există persoane infectate şi nici în carantină. Pe raza judeţului figurează, însă, în jur de 200 de persoane autoizolate.

La niveul ţăriil sunt doi pacienți infectați cu coronavirus, starea lor fiind una bună, fără febră, așa cum au menționat autoritățile. Aceștia sunt internați la spitalele din Cluj și Timișoara.

Autorităţile de la Făgăraş anunţă populaţia să nu intre în alertă miercuri, 4 martie, când vor suna sirenele de alarmare. Acestea sună în fiecare primă miercuri din lună, ca parte a unui exerciţiu, nu ca să anunţe epidemie. Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfășoară exerciții de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună, destinate testării mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirii timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență. Testele se desfăşoară începând cu ora 10.00.

În Făgăraş sunt amplasate 10 sirene. Au fost montate în anii ’80. Cele mai multe sunt pe acoperişurile clădirilor, cum ar fi de pildă pe grădiniţa din cartierul Galaţi, pe Casa de Cultură, pe clădirea societăţii Viitorul etc.

 

Foto: https://foreignpolicy.com/

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.