2.500 de puieţi vor fi plantaţi la Arpaşu de Sus de către un ONG


O asociaţie non-guvernamentală îşi propune să împădurească Arpaşu de Jos. ONG-ul se numeşte ,,Cu verdele-n sus”, iar acţiunea de plantare de la Arpaşu de Jos este programată să se desfăşoare sâmbătă, 31 martie a.c.plantare

Asociaţia este în căutare de voluntari. ,,În data de 31 martie 2018 în comuna Arpaşu de Jos, judeţul Sibiu, vom planta cu ajutorul vostru 2.500 de puieţi forestieri, pentru a-i înlocui pe cei care nu au supravieţuit în anul precedent”, spun membrii ONG-ului.

Asociaţia asigură transportul până la teren (pentru cei care pleacă de la Sibiu), mâncare, apă, uneltele de lucru şi puieţi.

Echipamentul obligatoriu de participare este: încălţăminte adecvată unei plantări (cizme cauciuc sau bocanci), haină de ploaie şi haină călduroasă (în caz de nevoie)!

O primă plantare a avut loc în aprilie 2016, dar nu toţi puieţii au prins atunci rădăcini şi au supravieţuit. Acum va fi completată aria respectivă cu alţi 2.500 de puieţi de stejar, frasin şi paltin.

Anul trecut a fost unul greu, cu un îngheţ apărut imediat după deschiderea mugurilor, iar acum asociaţia va înlocui 25% dintre puieţi, cu ajutorul a 170 de voluntari.

Voluntarii sunt invitaţi să se înscrie pe site-ul asociaţiei www.verdelesus.ro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.