66 de familii făgărășene au beneficiat, în perioada ianuarie-septembrie 2020, de stimulentul financiar pentru nou-născuți


  • 66 de familii făgărășene au beneficiat, în perioada ianuarie-septembrie 2020, de stimulentul financiar pentru nou-născuți. În valoare de 1.500 de lei, acesta a fost plătit pentru 45 de dosare aprobate în perioada ianuarie-iunie, urmând ca stimulentul să fie acordat zilele viitoare pe baza celorlalte 21 de dosare, depuse în lunile iulie-septembrie.

Beneficiarii sunt părinții (sau părintele, în cazul familiilor monoparentale) copiilor nou-născuţi în maternitatea spitalului „Dr. Aurel Tulbure” sau în cadrul unităţilor sanitare cu paturi de la nivelul judeţului Braşov, cu domiciliul sau reşedinţa pe raza administrativ-teritorială a municipiului Făgăraş, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 19/30.01.2019.

Stimulentul se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut, în baza unei cereri care se depune la sediul Direcției de Asistență Socială (DAS) din cartierul Tudor Vladimirescu. Părinții/părintele trebuie să aibă domiciliul sau reședința pe raza municipiului Făgăraș cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii.

Termenul de depunere a dosarului este de o lună de la data nașterii copilului. Termenul de punere în plată se realizează în 30 de zile de la aprobarea cererii, dar nu mai devreme de aprobarea bugetului local. Dosarul cu actele doveditoare este acceptat numai dacă este complet. La depunerea dosarului, beneficiarul este obligat să prezinte actul de identitate și certificatul de naștere al copilului, ambele în original.

Stimulentul financiar nu se acordă beneficiarilor care au datorii neeșalonate către bugetul local. Certificatul fiscal eliberat de către Serviciul Venituri Bugetare trebuie să fie emis cu cel mult 30 de zile față de data depunerii cererii.

Lista cu actele și declarațiile necesare pot fi descărcate de pe site-ul DAS: https://www.dasfagaras.ro/…/stimulent-financiar-pentru-nou…/

foto: arhiva DASLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.