Pentru că avem multe de spus!

.

Alina Bica, prinsă de polițiști în Italia! Va fi adusă în țară


  • Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, urmărită internațional cu mandat european pentru infracțiunea de favorizarea infactorilor, și Ioan Bene, de asemenea condamnat în România și urmărit internațional, au fost prinși de polițiștii din Italia, ei urmând să fie aduși în țară. 

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a anunțat vineri seara că fugara Alina Bica, fosta șefă a Parchetului Antimafia a fost prinsă în Italia și că se află în custodia polițiștilor italieni, anunță România Liberă. Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost dată în urmărire internațională în noiembrie 2019, după ce instanța supremă i-a respins apelul, menținând condamnarea de 4 ani de închisoare pentru infracțiunea de favorizare a făptuitorului, după ce procesul acesteia s-a rejudecat. Bica s-a sustrat punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii.

Alina Bica a fost eliberată din penitenciarul din Costa Rica în decembrie 2018, după ce a formulat contestație față de formarea completurilor de 5 judecători. Instanța supremă a decis, la acea vreme, suspendarea executării pedepsei de 4 ani de închisoare până la soluționarea dosarului (rejudecat). Alina Bica a fost condamnată pentru favorizarea făptuitorului, după ce i-a ridicat sechestrul asigurator asupra acţiunilor lui Adriean Videanu.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.