Pentru că avem multe de spus!

.

Ansamblul ,,Junii Hârseniului” a făcut senzație în Elveția


Ansamblul folcloric ,,Junii Hârseniului” s-a întors recent dintr-o vizită în Elveţia, unde a promovat comuna Hârseni în special şi Ţara Făgăraşului în general.

Cei 40 de membri ai delegaţiei, formate din 27 de tineri şi 13 adulţi (reprezentanți ai Primăriei Hărseni și ai societății civile), s-au aflat în Ţara Cantoanelor în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie.

47391876_2201533313454538_5576304723574652928_o

Potrivit preşedintelui Asociaţiei SOS Ţara Făgăraşului, Vasile Grecu, ONG care a sprijinit înfiinţarea Ansamblului folcloric de către Primăria Hârseni, puţinele zile petrecute în Elveţia au fost pline de evenimente:

 • Sâmbătă, 1 decembrie 2018:
  • Întâlnire cu comunitatea româneasca din Rapperswil-Jona, în cadrul unei mese festive organizate în cadrul Restaurantului Rossini, partener gastronomic pe durata vizitei noastre în Elveția
  • Vizită la Umwelt Arena (http://www.umweltarena.ch), un muzeu de științe aplicate, unde sunt prezentate de ex. tehnologii legate de mediu și sisteme de energii regenerabile, mobilitate, agricultură sustenabilă
 • Duminică, 2 decembrie 2018
  • Spectacol caritabil la Parohia Ortodoxă din Berna pentru colectare de fonduri destinate copiilor din Valea Plopilor (https://www.biserica-ortodoxa-berna.ch). Acest spectacol a fost organizat de către Parintele Laurențiu Precup (originar din Voivodeni) și reprezentam ti ai Parohiei
  • Vizită în centrul istoric al orașului Berna
 • Luni, 3 decembrie 2018
  • Întâlnire de lucru cu Primarul orașului Rappeswil – Jona, Martin Stockling
  • Vizită în orașul Rapperswil – Jona și la universitatea locală, Universitatea de Științe Aplicate HSR
  • Spectacol cu ocazia lansării primei traduceri a cărții pentru copii ,,Globi und die Energie” în limba româna (trad. Globi și energia) realizată de Asociația Tot Mai Verde Brașov (totmaiverde.ro), în colaborare cu Universitatea Transilvania Brașov (www.unitbv.ro) și Universitatea de Știinte Aplicate HSR (www.hsr.ch). Globi este un personaj foarte îndrăgit de copiii din Elveția, existinând peste 100 de cărți educative cu Globi.
  • Masă tradițională românească, pentru toți participanții la evenimentul de lansare a cărții, organizată de grupul nostru în colaborare cu Restaurantul Rossini (http://www.rossinirapperswil.ch) și Ambasada României la Berna. Specialitățile de la Sergiana, branzeturile maturate, precum si deliciile dulci de la Casuta de Turta Dulce Brasov (http://lacasadeturtadulce.ro/) au fost apreciate de catre toti invitații. La loc de onoarea au fost sarmalele pregătite cu drag de către reprezentanți ai Comunei Hârseni. Apa minerală românească (Perla Harghitei), precum și o selecție de vinuri și alte băuturi românești au stins setea prticipanților
 • Marti, 4 decembrie 2018

20181203-20181203_195520_0126

Ansamblul ,,Junii Hârseniului” a fost înfiinţat în aprilie 2017, prin unirea a două grupuri de copii din satele Sebeş şi Copăcel.

Potrivit lui Vasile Grecu, Ansamblul numără cu totul 40 de copii. Aceştia provin din satele comunei Hârseni.

Asociaţia SOS Ţara Făgăraşului a sprijinit înfiinţarea sa de către Primăria comunei, în contextul în care acest ONG sprijină activităţile culturale din comună de 12 ani, iar de 11 ani organizează cunoscutul festival ,,La Copăcel de sărbători”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.