Casa parohială din Sâmbăta de Sus Răsăriteană a fost sfinţită de Mitropolitul Ardealului


În Duminica a 34-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a liturghisit în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Sâmbăta de Sus-Răsăriteană, județul Brașov. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Făgăraș, Marius Corlean, parohul Ioan Drăghici, precum și numeroși slujitori ai sfintelor altare, fii ai satului și apropiați de comunitatea din Sâmbăta de Sus.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov. Numeroși credincioși veniți din satul de la poalele Munților Făgăraș au îmbrăcat costumele populare specifice Țării Făgărașului și au primit binecuvântare arhierească în această duminică premergătoare perioadei Postului Mare.

Credincioșii prezenți în număr mare au avut posibilitatea să asculte la final cuvântul de învățătură al IPS Mitropolit Laurențiu care a explicat celor prezenți învățăturile Duminicii Fiului Risipitor, unul dintre cele mai frumoase popasuri duhovnicești făcute în acest urcuș duhovnicesc din perioada Triodului.

IMG_7073„Această pildă a fost rânduită acum, în această perioadă, pentru ca Mântuitorul însuși să ne arate nouă că fiecare dintre noi avem o șansă mare, indiferent unde ne aflăm, chiar dacă am ajuns la cea mai de jos treaptă a păcatului, avem o șansă de a ne întoarce către Hristos și să ajungem la Masa Împărăției, să ne întoarcem prin Taina Sfântă a Spovedaniei. Spovedania nu este altceva decât recapitularea fiecăruia dintre noi a întoarcerii fiului risipitor. Această pildă ne arată ce importanță au conștientizarea păcatului și hotărârea de îndreptare. Dacă acestea două le avem de la început, ajungem să împlinim drumul până la capăt”, a subliniat ierarhul.

Sfințirea casei parohiale

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un parastas de obște și au fost pomeniți ctitorii locașului de cult, precum și credincioși trecuți la cele veșnice.

Vizita arhierească de la Sâmbăta de Sus a fost prilejuită de sfințirea casei parohiale de la Sâmbăta de Sus-Răsăriteană, amenajată într-o veche locuință donată comunității parohiale.

Lucrările conduse de actualul paroh, Ioan Drăghici, au fost finalizate recent și au fost binecuvântate de ierarh care a felicitat comunitatea pentru această realizare.

Părintele Ioan Drăghici a fost hirotesit iconom stavrofor, iar mai mulți binefăcători au primit acte de cinstire.

În semn de mulțumire pentru binecuvântarea adusă în comunitatea de la Sâmbăta de Sus, părintele paroh i-a oferit ierarhul în dar o icoană a Maicii Domnului și le-a mulțumit tuturor celor care au sprijinit acest proiect de amenajare a casei parohiale. Totodată, părintele paroh a menționat că pe viitor locașul de cult va fi renovat și înfrumusețat prin eforturile comune ale familiilor din sat și ale autorităților locale.

IMG_6995

IMG_6997

IMG_7037

IMG_7051

IMG_7054

Text şi foto: Mitropolia Ardealului
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.