Cel mai scump tren din România opreşte la Făgăraş


În 26 august va opri în Gara Făgăraş un tren turistic pe care puţin şi-l permit. Asta, pentru că cei care vor să facă o excursie pe calea ferată prin inima României, timp de 5 zile, vor trebui să plătească 900 de euro de persoană. Cu aceşti bani, un cuplu de două persoane poate petrece, de exemplu, o săptămână întreagă în Grecia, Cipru sau Malta.gara

Toată aventura de 5 zile se numeşte ,,Transilvania Train” şi conţine plimbări prin judeţele Braşov, Sibiu şi Alba Iulia, în perioada 22 august – 26 august.

Plecarea se face din Gara Braşov în seara zilei de 22 august. A doua zi se vor vizita Racoş, Saschiz, Viscri, Criț şi Sighişoara. A treia zi este rândul Mediaşului, iar în a patra zi turiştii vor intra în Cetatea Alba Iuliei. După o scurtă trecere prin Sebeş şi Sibiu, în ziua a 5-a urmează Făgăraşul.

Din Gara Făgăraş, grupul de turişti este direcţionat spre Cetate. La prânz se va servi masa în interiorul Cetăţii, iar de aici se pleacă la Braşov.

Preţurile acestei călătorii sunt foarte piperate. O singură persoană trebuie să achite 900 de euro, un cuplu are de plată 1.560 euro, iar un pachet de 3 persoane adulte costă 2.260 euro.

Excursia este de aproximativ 600 km, iar capacitatea trenului este de 200 de persoane.

Ziua 1

22.08.2018

Este momentul să ne cunoaștem, să ne introducem ușor în ținutul Transilvănean. Ne adunăm cu toții la ora 18.00 în Brașov, pentru un cocktail party de bun venit în Transilvania. La un pahar de licoare românească și gustări din Transilvania, începem relaxați povestea Transilvania Train 2018.

Cazare Brașov Hotel 4 Stele

Ziua 2

23.08.2018 –  Zona de ovaz

Dimineața din Gara Brasov, în sunetul fanfarei, ne vom îmbarca în primul tren turistic din România – Transilvania Train.

Timp de trei ore ne vom împrieteni în compania unor vinuri premium românești și brânzeturi ,descoperind primele povești ale Transilvaniei. De la defileul și vulcanul de la Racoș până la așezarea secuilor.

La ora amiezii debarcăm în gara din Mureni.

Intrăm în Țării ovăzului, Haferland. Pe parcursul acestei zile vom descoperi poveștile bisericilor fortificate din Saschiz, Viscri și Criț, povești completate de istoria locurilor și a minorităților ce au îmbogățit acest ținut.

Masă de prânz în Haferland

Continuăm explorarea Haferlandului, ne bucurăm cu localnicii și ne minunăm de povestea lor.

Părăsim Haferland și ieșim din mirajul ei și ne îndreptăm către Shighișoara.

La Sighișoara ne așteptă un tur al Cetății cum nu s-a mai văzut și o cină cu bucate alese.

Cazare la Hotel 4 Stele

Ziua 3

24.08.2018 – Meșteșuguri tradiționale

La ora 09.00, după micul dejun ne îndreptăm către gara din Sighișoara unde Transilvania Train ne așteaptă pentru a explora o nouă destinație din Siebenburgen: Mediașul și împrejurimile.

Din nou, la bordul trenului ne vom lăsa pradă poveștilor și peisajelor din Transilvania.

Debarcăm în gara Mediaș si, în grupuri mici, ne vom îndrepta către zonele unde vom avea primele experiențe culturale ale zonei –ateliere. Pe parcursul întregi zile vom experimenta tradițiile culturii transilvănene. De la țiglărie până la țesătorie.

Fără să ieșim din peisajul și starea generată de atelierele meșteșugărești vom lua masa de prânz. Încă o ocazie de a savura preparatele din inima Transilvaniei.

Continuăm ziua meșterind alături de localnici, calfe sau artiști populari, pasionați ai frumosului ce ne vor împărtăși secretele păstrate de generații.

Către finalul după amiezii ne vom îmbarca în tren și vom pleca spre Alba Iulia, unde vom fi întâmpinați ca niște oaspeți de seamă.

După acest moment memorabil ne vom îndrepta spre cină și formalitățile de cazare la Hotel 4 stele

Ziua 4

25.08.2018 – Gastronomia Transilvaniei

Începem ziua cu un tur al Cetății Alba Carolina, însoțiți de pasionații ghizi ai orașului istoric vom rememora o partea importantă din istoria României.

Transilvania Train ne așteaptă nerăbdător pe peronul gării din Alba Iulia să ne poarte către următoarea destinație: Mullbach-ul medieval sau Sebeșul de azi.

Aici vom asista la un eveniment special: biserica evanghelică din Sebeș își va deschide porțile, iar orga din 1893 ne va oferi un concert unic de muzică clasică și corală?.

Continuăm seria evenimentelor memorabile: O experiență gastronomică unică în care toți  vom fi implicați  – împreună vom găti și vom descoperi rețete de bucate transilvănene.

La masa de prânz ne vom bucura de gustul bucatelor gătite de noi.

După-amiază ne vom urca în tren și, timp de trei ore, vom admira peisajele Mărginimii Sibiului și ne vom delecta cu poveștile din vremurile când puternicele fortificații ale Sibiului țineau piept atacurilor turcilor.

Seara ajungem la Sibiu, cazare la Hotelul 4 Stele. După o scurtă pauză de relaxare, vă invităm la petrecere. Este ultima seară împreună și merită să o cinstim cum se cuvine!

Ziua 5

26.08.2018 – Sibiu și Țara Făgărașului

După micul dejun ne vom bucura de străduțele și piețele Sibiului, urmând ca începând cu ora 11.00 să participăm la un eveniment special –  Viori și violine ne vor încânta auzul cu arii din mari opere ale muzicii clasice și cu refrenuri contemporane.

După acest moment de bucurie, vom pleca către gară ne vom urca în tren și ne vom îndrepta către cetatea Făgărașului.

La ora 13.30, în interiorul cetății vom avea și masa de prânz.

Ultima etapă a călătoriei noastre, de la Făgăraș la Brașov va fi un minunat prilej de a schimba adrese, impresii de călătorie, adrese de e-mail sau profiluri de facebook.

În jurul  orei 17.00, după cinci zile de experiențe memorabile, vom ajunge în punctul final al călătoriei noastre: Gara Brașov.

transilvania train
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.