Pentru că avem multe de spus!

.

Celebrarea Centenarului Marii Uniri în comuna Măieruș – un succes!


proiect maierus pozaProiectul ,,Celebrarea Centenarului Marii Uniri în comuna Măieruș“ a fost un succes. Timp de trei luni sătenii din comuna Măieruș au avut parte atât de spectacole, cât și de seminarii, toate au avut ca și temă principală Centenarul Marii Uniri.

Astfel, în luna august, de Adormirea Maicii Domnului, a avut loc Festivalul Marii Uniri la Măieruș, atunci când, pe scena amplasată în centrul satului au urcat artiști populari, printre care Ansamblul Alunișul, Fanfara Măieruș, Ansamblul Folcloric Ramuri de Arini, Ansamblul Folcloric Plaiurile Jibertului, Maria Istrate, Elena Istrate, Cornel Istrate, Ionela Bran, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, în luna septembrie, la Biblioteca locală din Măieruș a avut loc un seminar, la care au participat 50 de persoane, elevi și adulți din comună. Iar în luna octombrie au avut loc sesiuni interactive cultural educaționale și un spectacol cultural artistic în satul Arini. În cadrul spectacolului au fost prezentate două piese de teatru cu tematici isntorice și un moment artistic prezentat de Ansamblul local Ram uri de Arini.

Organizator a fost Primăria comunei Măieruș.

,,Celebrarea Centenarului Marii Uniri în comuna Măieruș“ este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov, prin Programul Județean pentru Finanțarea Nerambursabilă din bugetul propriu al județului Brașov, a proiectelor și acțiunilor culturale pe anul 2018, sub egida Centenarului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.