Centrul pentru copii cu nevoi speciale, care va fi amenajat în comuna Cincu, a fost acceptat la finanțare pe fonduri europene


Centrul pentru copii cu nevoi speciale, care va fi amenajat în comuna Cincu, a fost acceptat la finanțare pe fonduri europene. Astfel, că acest proiect se apropie tot mai mult de a deveni realitate. Urmează  obținerea unor avize, încheierea contractului de finanțare și apoi procedurile de licitație publică pentru alegerea constructorului.

La ora aceasta, singurul centru pentru copiii cu dizabilități din Țara Făgărașului funcționează la Făgăraș. Este vorba despre Centrul Sf. Nectarie din cadrul ADIF, acolo unde aproximativ 35 de copilași fac diverse terapii.

clădirea în care va funcționa centrul

Însă, potrivit primarului comunei Cincu, Sorin Suciu, la nivelul Țării Făgărașului sunt mult mai mulți copii care ar avea nevoie de terapii.

Clădirea din Cincu în care va funcționa acest centru era în trecut un centru de pictură. Imobilul se află situat în centrul satului.

Proiectul cu fonduri europene are o valoare de 150.000 de euro, din care dotările se ridică la suma de 50.000 de euro.

Proiectul a fost realizat prin Grupul de Acțiune Locală Valea Sâmbetei (GAL).

,,Mai trebuie să obținem un aviz de la Mediu, iar apoi vom semna contractul de finanțare la ADR Centru – Alba Iulia. Acum circa trei săptămâni am fost informați că proiectul a fost acceptat la finanțare pe fonduri europene”, a declarat Sorin Suciu, primarul comunei Cincu.

Părinții care își vor aduce pe viitor copiii să facă diverse activități în cadrul centrului nu vor plăti bani pentru terapii. Comunele înscrise în GAL Valea Sâmbetei vor suporta cheltuielile copiilor.

,,Am realizat o statistică la nivel de Țara Făgărașului și am constatat că ar fi în jur de 70 de copilași cu probleme. Făgărașul are un centru, acolo unde fac terapii aproximativ 35 de copii. Iar ceilalți până la 70 de copilași merg la Brașov. Un astfel de proiect social era inclus în GAL Valea Sâmbetei, așa că în luna decembrie 2019 m-am hotărât să semnez acest proiect. Un avantaj pe care comuna Cincu l-a avut în accesarea acestui proiect a fost că noi suntem acreditați social, pentru faptul că de trei ani de zile avem o cantină socială. Mai trebuie acum să obținem licența și pentru viitorul centru pentru copii cu dizabilități”, a mai declarat primarul Suciu.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.