Coronavirusul nu a oprit lucrările publice la Voila


Pandemia de Covid-19 nu a blocat proiectele autorităților locale din Voila.

Se lucrează și în această perioadă în comuna Voila. Starea de urgență nu a afectat proiectele pe care administrația locală le avea pregătite pentru satele aferente. Potrivit primarului Gheorghe Osalciuc, s-a lucrat la reparația acoperișului de la Școala din Voivodeni. Și, de asemenea, sunt lucrări la două încăperi din căminul din Voivodeni, amenajate ca și dispensar.

Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila

De asemenea, a fost montat pavajul în fața primăriei. Iar în două săptămâni speră să obțină autorizația de începere a lucrărilor de canalizare în Voivodeni. „A fost blocată această lucrare, de canalizare la Voivodeni. Aici sperăm ca în două săptămâni să obținem autorizația și să semnăm contractul de începere a lucrărilor. Cum obținem avizele de la Mediu și Culte vom da drumul la lucrare, este un proiect mare pe PNDL2. De asemenea, în două zile vom încheia și reparațiile la spațiile de reglare gaz din Voila, Sâmbăta și Dridif. Noi am lucrat mult să putem da drumul la gaz în cele trei sate. Avem acum probele de presiune făcute, ceea ce înseamnă instalațiile interioare – conducte principale și branșamente. Iar acum stațiile de reglare sunt gata, le vom pune si presiune și vom concesiona instalațiile să putem semna și contractul pentru gaz“, a declarat priamrul Gheorghe Osalciuc.

În acest moment, în comuna Voila mai sunt 4 persoane izolate. Iar de săptămâna viitoare se va efectua o nouă acțiune de dezinfecție în toate satele comunei.

(Alina ROMAN)Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.