Pentru că avem multe de spus!

.

Cum va fi vremea în primele două săptămâni din septembrie. Vara mai stă puțin cu noi


foto: Salut Făgăraș

foto: Salut Făgăraș

La inceput de toana inca vor mai fi temperaturi caniculare in Muntenia si Oltenia, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 2-15 septembrie.

Banat
In prima saptamana, temperatura va fi in scadere de la 32…33 de grade in 2 septembrie, pana spre 26…27 de grade pe 4 septembrie, dupa care va creste spre 30 de grade in zilele de 5 si 6 septembrie si ulterior va scadea din nou spre 26 de grade in 8 septembrie. In cea de a doua saptamana se vor inregistra temperaturi maxime, in medie, cuprinse intre 23 si 25 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in special in perioada 7-11 septembrie cand pe arii restranse este posibil sa se cumuleze si cantitati mai insemnate de apa.

Crisana
Temperaturile vor fi in scadere de la 32…33 de grade in 2 septembrie, pana spre 26 de grade in data de 4 septembrie, dupa care vor creste spre 29…30 de grade in zilele de 5 si 6 septembrie si ulterior vor scadea din nou spre 26 de grade in 8 septembrie. In cea de-a doua saptamana se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 22 si 24 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in special in perioada 7-11 septembrie cand pe arii restranse este posibil sa se cumuleze si cantitati mai insemnate de apa.

Transilvania
Vremea va fi calduroasa in primele doua zile (31 de grade), dar se va racori in data de 4 septembrie, cand vor fi 26 de grade. In perioada 5-7 septembrie va fi mai cald decat in mod obisnuit, astfel incat se vor inregistra in medie maxime de pana la 28…29 de grade, urmand ca apoi temperaturile sa coboare treptat spre valori normale, in jurul a 22 de grade, in intervalul 10-15 septembrie. Ploi slabe vor aparea pe arii restranse in zilele de 3 si 4 septembrie, iar in perioada 7-12 septembrie temporar vor fi averse si este posibil ca izolat sa se cumuleze cantitati mai insemnate de apa.

Maramures

In prima saptamana temperatura va fi in scadere de la 32 de grade in 2 septembrie, pana spre 26 de grade in data de 4 septembrie, dupa care va creste spre 28…29 de grade in zilele de 5 si 6 septembrie si ulterior va scadea din nou spre 24 de grade in 8 septembrie. In cea de a doua saptamana se vor inregistra temperaturi maxime, in medie, cuprinse intre 21 si 23 de grade, valori apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Ploi in general slabe vor aparea in ziua de 3 septembrie, iar in perioada 7-12 septembrie, temporar, vor fi averse si este posibil ca local sa se cumuleze cantitati mai insemnate de apa.

reclama Cafe DuoMoldova

Vremea va fi calduroasa in primele doua zile (31…33 de grade), apoi se va racori in data de 4 septembrie, cand vor fi 23 de grade. In perioada 5-7 septembrie valorile termice diurne vor creste usor si vor ajunge in medie la 26…28 de grade, apoi vor scadea treptat, astfel incat in intervalul 10 -15 septembrie se vor situa intre 22 si 24 de grade, valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Ploi in general slabe vor aparea in ziua de 3 septembrie, dar si in perioada 9-12 septembrie, cand izolat este posibil sa se cumuleze cantitati mai insemnate de apa.

Dobrogea

Vremea va fi calduroasa in primele doua zile, cand se anunta 30…31 de grade, dupa care in zilele de 4 si 5 septembrie se va racori usor si vor fi 26…27 de grade. Ulterior, in 6 si 7 septembrie, valorile diurne vor creste usor, in medie spre 28 de grade, apoi vor marca o scadere treptata, spre medii de 24…25 de grade in perioada 10-15 septembrie, cand vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Probabilitatea de aparitie a ploilor in general slabe va fi mai ridicata in intervalul 9-12 septembrie.

anunt angajare probitecMuntenia

In primele doua zile, vremea va fi calduroasa, pe arii restranse caniculara (34 de grade), dupa care in zilele de 4 si 5 septembrie se va racori usor pana spre 30 de grade. Ulterior, in 6 si 7 septembrie, se va incalzi si vor fi 31…32 de grade, apoi se racoreste pana la 26 de grade in perioada 10-15 septembrie. Ploi slabe vor aparea pe spati mici in 4 septembrie, iar in intervalul 8-11 septembrie, temporar, vor fi averse si izolat este posibil sa se cumuleze cantitati de apa mai insemnate.

Oltenia

Vremea va fi calduroasa, pe arii restranse caniculara in primele doua zile cu o medie de 34 de grade, dupa care in intervalul 4-7 septembrie se va racori usor, iar media se va situa in jurul valorii de 30 de grade. Incepand cu data de 8 septembrie valorile diurne vor continua sa scada usor si treptat si vor fi cuprinse in medie intre 24 si 26 de grade, ceea ce va caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in perioada 7-11 septembrie, cand pe arii restranse este posibil sa se cumuleze si cantitati mai insemnate de apa.

La munte

Regimul termic va marca o scadere usoara si treptata de-a lungul celor doua saptamani. Prin urmare, media temperaturilor maxime va cobori de la 20…21 de grade, in primele doua zile, spre 14…15 grade in perioada 10-15 septembrie. In cea mai mare parte a intervalului, temporar se vor semnala averse si local se vor cumula cantitati de apa mai insemnate, in special in perioada 6-12 septembrie.

mobila1Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.