Pentru că avem multe de spus!

.

Dacă eşti din Braşov şi naşti un copil, primeşti 1.500 lei!


Un proiect fain s-a concretizat în oraşul reşedinţă de judeţ! De la începutul lui 2019, la fiecare naştere, municipalitatea va acorda o sumă de 1.500 de lei. bebe

Proiectul se numeşte ,,Trusou pentru nou – născut” şi a fost aprobat recent de Legislativul oraşului.

Acordarea acestei sume se face dacă naşterea este înregistrată într-o maternitate din Braşov şi dacă măcar unul dintre părinţi are domiciliul în Braşov.

La Braşov se estimează că sunt 2.000 de naşteri pe an (exclusiv cu unul dintre părinţi domiciliat în Braşov).

Plata sumei se face în luna imediat următoare în care s-a depus cererea.

Potrivit brasovultau.ro, calculul valorii tichetelor a fost făcut în baza unei cercetări a Direcției de Asistență Socială, în urma căreia s-a constatat că în medie, în fiecare dintre cele trei luni de la naștere, părinții au nevoie, pentru nou-născuți, de: 4 body-uri (total 60 de lei), două salopete (34 de lei), două căciulițe (24 de lei), o păturică (45 de lei), 186 de scutece (168 lei), 7 pachete de șervețele umede petnru igiena copilului (49 lei), șampon/săpun, produse cosmetice, etc. în valoare de 20 de lei, un prosop de baie (50 lei), ceai, lapte praf, biberon și tetine (50 lei), toate acestea alcătuind un total de 500 de lei/lună.

Practic, acest trusou acoperă în mare necesităţile unui bebeluş în primele 3 luni de viaţă.

În multe oraşe din ţară se acordă stimulente financiare la naştere. Startul l-a dat Primăria Bucureşti, care oferă un stimulent de 2.500 de lei.

 

   
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.