Degustați un pahar de must direct de la producător la Ziua Recoltei din Piața Agroalimentară!


  • Dacă vreți să vedeți ce înseamnă o desciorchinare sau pur și simplu doriți un pahar de must preparat pe loc atunci trebuie să mergeți în Piața Agroalimentară! 

Făgărășenii sunt invitați să se bucure de roadele toamnei vineri, 20 septembrie, la Ziua Recoltei. Evenimentul are loc în Piața Agroalimentară și strânge mulți producători locali atât din Țara Făgărașului cât și din țară. Organizatorii promit multe legume, fructe și, pentru gospodinele întârziate, produse pentru iarnă. Dar și surprize.

O surpriză este faptul că puteți degusta direct de la producător un pahar de must.

„La invitația directorului pieței, Tiberiu Drăgoi, împreună cu prietena mea, Laura Blaga, și soțul meu, am venit în mijlocului făgărășenilor, cu produse proaspete, must proaspăt făcut pe loc. Strugurii sunt de la Vrancea, noi suntem producători prin prisma familiei soțului meu. Oferim făgărășenilor o experiență inedită, le arătăm exact care este procesul de desciorchinare a strugurilor. Practic le arătăm cum se face vinul. Procesul începe cu desciorchinarea strugurilor, după ce se culeg. Ce înseamnă acest lucru? Boabele se aleg de codiță și avem aici și un desciorchinător, putem arăta în fața clienților ce se întâmplă. După care boabele se pun în teasc, se strecoară și oferim must proaspăt făgărășenilor. Servin la litru și la parah. Un litru este 10 lei, iar paharul este 5 lei, paharul fiind de o jumătate de litru“, ne-a declarat Ioana Ilie, producător.

Ziua Recoltei se desfășoară astăzi și este organizată de Piața Agroalimentară.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.