Deputatul Mihai Valentin Popa, acuzat de șantaj, a fost achitat definitiv


Fostul deputat PSD a fost trimis în judecată pentru că ar fi intervenit pe lângă un primar și managerul unui spital să nu revoce o angajată, protejată a sa, dintr-o funcție de conducere în unitatea medicală.
Acuzația DNA vizează perioada 2017, când Popa era Președintele Organizaţiei Făgăraş a PSD şi secretar executiv al Organizaţiei PSD Braşov.

Mihai Popa

Deputatul Mihai Valentin Popa a fost achitat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj într-un dosar în care era acuzat de DNA că a intervenit la un primar şi la managerul unui spital să nu revoce o protejată a sa dintr-o funcţie de conducere în spital, precum şi la DSP Braşov pentru a nu sancţiona conducerea unei şcoli comunale. De altfel Curtea Supremă l-a achitat pe 15 mai 2019 într-o decizie în primă instanţă. Valentin Popa a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenit, ar completul de cinci al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins luni apelul făcut de procurori, menţinând sentinţa dată de completul de trei judecători, potrivit Agerpres.

Instanța supremă a decis și în mai 2019 achitarea deputatului PSD, iar decizia de atunci a unui complet de 3 judecători a fost atacată de către DNA. Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a respins, luni, apelul DNA şi a menţinut decizia de achitare.
Deputatul  Mihai Valentin Popa a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2017, pentru şantaj şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
În prezent a renunțat la PSD pentru a sta alături de Ponta în partidul care l-a pus pe primul loc (pentru Senat) la viitoarele alegeri.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.