Pentru că avem multe de spus!

.

Din toamna acestui an, locuitorii din Vad vor avea apă


  • Lucrările de extindere a a rețelei de apă și canalizare nu au fost oprite pe timpul stării de urgență sau pe timpul stării de alertă, în comuna Șercaia.

Vad

Potrivit primarului Cristinel Paltin, în Șercaia mai sunt astfel de lucrări pe două străzi – Inului și Hăleagului. Iar într-o lună edilul speră ca și lucrările de extindere apă și canalizare din satul Vad să fie finalizate.

La Șercaia vreau să închei lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare. Firma care a câștigat acest contract nu a oprit lucrările, astfel că aici ar mai fi doar două străzi unde să fie introduse conductele – Inului și Hălmeagului. Aici am făcut o dispoziție de șantier pentru a prinde cât mai multe gospodării. Investiția este pe PNDL1 (Programul Național de Dezvoltare Rurală), iar anul acesta trebuie încheiată toată lucrarea. La Vad am oprit temporar lucrările. Aici mai trebuie obținute anumite documente și avize. Sper ca într-o lună să rezolvăm și aici documentația, dar și lucrarea. Iar din toamnă sau iarnă locuitorii din satul Vad să aibă apă și canalizare“, a declarat primarul Cristinel Paltin.

În comuna Șercaia lucrările la alimentarea cu apă au debutat cu circa 8 ani în urmă, iar în toamna lui 2014 au început branşările la locuinţele cetăţenilor. În prezent în sat mai sunt două proiecte de extindere a reţelelor, finanţate în cadrul programului PNDL 1 – unul pentru apă, altul pentru canal – care însumează 7,4 milioane de lei. Acestea vin în completarea lucrării iniţiale, care însemna circa 70% din localitate.

(A. ROMAN)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.