Duminică noapta s-a încercat aducerea de pacienți cu Covid-19 la spitalul din Făgăraș. Autoritățile și făgărășenii sunt revoltați


primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu

Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a susținut astăzi o videoconferință pentru a aduce la cunoștința făgărășenilor că spitalul din Făgăraș se află în subordinea Ministerului Sănătății și nu sub conducerea autorităților locale, cum era până acum. Asta în urma unei Orodnanțe de Urgență publicată în 2 aprilie 2020. Și deja, în urma acestei decizii, s-a încercat ducerea de pacienți infectați cu Covid-19 în spitalul din Făgăraș. O astfel de încercare de internare a unor pacienți confirmați pozitiv a fost, potrivit edilului local, azi-noapte.

Duminică noapte a fost de foc pentru Făgăraș și pentru Spitalul din Făgăraș. Noaptea, ca hoții, au încercat să transfere pacienți de la Spitalul Județean Brașov la Spitalul Municipal Făgăraș! După acuzele și după discuțiile de acum câteva zile, Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență în care se spune că Ministerul Sănătății preia coordonarea organizării și funcționării unităților spitalicești din subordinea autorităților locale. Noi am acționat și în instanță și am cerut suspendarea Ordinului 553, însă acum 2 zile s-a dat un nou Ordin nr. 555, în care se specifică faptul că Spitalul din Făgăraș a rămas ca spital suport Covid-19“, spune primarul Gheorghe Sucaciu în cadrul videoconferinței organizată astăzi.

Acesta spune că nu este vorba despre egoism sau lipsă de solidaritate din partea autorităților locale, însă s-a arătat încă de acum câteva zile faptul că spitalul din Făgăraș nu este pregătit pentru aducerea unor astfel de pacienți. „După toate discuțiile pe care le-am avut și în urma memoriului pe care l-am trimis autorităților din Brașov, am arătat că spitalul din Făgăraș nu este pregătit pentru a trata pacienți transferați de la alte spitale din Brașov. Am demonstrat, de asemenea, că atâtea imobile sanitare din Brașov sunt pregătite pentru a trata pacienții cu Covid-19. Chiar și așa, autoritățile din Brașov au luat această decizie, ca spitalul nostru să fie introdus ca spital suport. Nu ne-a mai rămas decât să ieșim în spațiul public și să demonstrăm că această hotărâre nu este una bună“, a mai spus edilul.

Pacientul care trebuia să fie adus la spitalul din Făgăraș a fost redirecționat în aceeași noapte către un spital din Brașov și nu a mai ajuns la Făgăraș.
One thought on “Duminică noapta s-a încercat aducerea de pacienți cu Covid-19 la spitalul din Făgăraș. Autoritățile și făgărășenii sunt revoltați

  1. Cameea

    Inteleg ca spitalul Fagaras, prin eforturi proprii, s-a dotat si asteapta pacienti, bolnavi obisnuiti sau cu COVID, din toata Tara Fagarasului! Bravo!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.