FOTO / Elevi din orașul Victoria, pentru prima dată la un centru de învățare în domeniul roboticii și programării din București


 

30 de elevi din orașul Victoria au avut șansa să descopere noutățile din domeniul roboticii, în cadrul celui mai important hub de robotică din Bucuresti, dedicat roboților umanoizi și roboților de servicii.

Copiii au interactionat cu roboți umani – care vorbesc, dansează și răspund la comenzi – dar și cu roboți care prestează servicii – de exemplu roboți care pot servi masa într-un restaurant, robot de tipul Rover trimis pe Marte, robot câine folosit la incendii sau roboți care pot simplifica semnificativ munca in domeniul agriculturii (cum sunt dronele agricole sau senzorii speciali pentru vreme care indică temperatura și umiditatea solului, dar și insectele care apar).

În plus, au văzut și o seră hidroponică caracterizată prin absența solului, în care se cultivau la lumină artificială zeci de plante aromatice și legume.

Nici elevii din Victoria nu au fost mai prejos, au știut să răspundă la întrebări despre senzori de lumină și de mișcare, despre coduri și blocuri folosite în programare. Toate aceste informații de actualitate au fost asimilate în cadrul orelor de robotică desfășurate la Așezământul Social ,,Sf. Nicolae” prin proiectul Start Robotică, finanțat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului prin Fondul UnionOțel – Viitor pentru Educație în Țara Făgărașului.

Tehnologia este un instrument, fiecare elev decide ce dorește să facă cu ea.

Pe lângă orele de învățare la acest hub de robotică, elevii au avut bucuria vizitării și a unor locații cunoscute precum Muzeul Antipa, Catedrala Patriarhală, o plimbare cu metroul, la promenadă pe Calea Victoriei. Cum orice efort merită răsplatit, unii s-au răsfățat cu o înghețată de la cea mai delicioasă Gelaterie din București, alții cu un suvenir și alții au alergat după o poză cu tinerii influenceri pe care îi urmăresc pe rețelele de socializare.

David ne-a spus că a fost cea mai frumoasă zi din viata lui!

Alexandra și Andrei ne-au spus că vor să studieze la București.

Denis speră ca pe viitor să reușească să facă un robot care să salveze lumea.

Iar Alexandru ne-a spus că a fost foarte încântat de experiența cu roboții cu care a interacționat, precum și de experiența la muzeu, mersul cu metroul, dar și timpul petrecut pe microbuz alături de colegii lui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.