Pentru că avem multe de spus!

.

Elevii vor sta mai puține ore la școală. Proiectul a trecut de Senat


Modificări importante sunt aduse în Educație. Plenul senatului a votat un proiect legislativ, în urma căruia se reglementează numărul de ore la clasă. Modificările se fac în funcție de vârstă și se plănuiește introducerea unor sesiune de pregătire a profesorilor.

Schimbări aduse la numărul de ore la școală. Elevii vor sta mai puțin timp în clasă, în timp ce cadrele didactice vor participa la cursuri care îi vor pregăti în teme precum bullying-ul, în vederea obținerii capacității de a identifica tendințele și de a le elimina. Concret, programa urmează să fie modernizată, fiind regândit bugetul de timp acordat învățării. În expunerea de motive a proiectului, se consideră implicațiile pe care le au conținutul curicular al programelor școlare și timpul liber al elevilor.

Numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ este în medie de 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar, în medie de 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial şi în medie de 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal. Aceste ore sunt alocate atât pentru predare şi evaluare, cât şi pentru învăţarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conţinuturilor predate”, se arată în proiect, potrivit Antena 3.

Timpul petrecut de elevi la școală este o adevărată problemă. Copiii stau și câte 7 ore într-o singură zi. Mult și prost, ar spune unii, fiind clar nevoie de o restrucutare care favorizează nu cantitatea, ci calitatea.

foto: activenewsLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.