Pentru că avem multe de spus!

.

Făgăraș: Primul ordin de protecție provizoriu în caz de violență domestică


ordin de protectie provizoriuLa o săptămână de când a intrat în vigoare noua lege care protejează victimele violenţelor domestice, a fost emis și primul ordin de protecţie provizoriu în Făgăraș. Potrivit datelor oferite de reprezentanți ai IPJ Brașov, de la începutul acestui an o persoană din Făgăraș a cerut protecția polițiștilor, pe motiv că a fost victimă a unei violențe domestice.

În baza noii legi, Poliția l-a scos de îndată din casă pe agresor.

În România, la fiecare oră, două femei reclamă că sunt agresate. Sunt mult mai multe cazuri, dar nu toate victimele au curajul să îşi denunţe partenerii violenţi. Noua lege îi dă dreptul poliţistului să îl scoată pe agresor din casă şi să îl ducă la o distanţă suficientă faţă de locuinţa unde au rămas soţia sau copiii. El ar trebui predat unei echipe de specialişti de la Ministerul Muncii. Potrivit asociaţiilor care luptă pentru drepturile victimelor, aceste echipe nu există încă peste tot în ţară astfel că agresorul rămâne nesupravegheat și s-ar putea intoarce oricând să facă rău.

La nivel de Făgăraș în pfrezent nu mai funcționează niciun centru de primire a victimelor violenței. Unul de acest gen a funcționat până în anul 2010 și primea victime din tot județul Brașov, nu doar din Făgăraș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *