Pentru că avem multe de spus!

.

Făgărășean îmbrățișat și lăsat fără portofel. Făptuitorul a fost reținut


  • O categorie de furturi mai aparte este cea cunoscută în mediul judiciar poliţienesc ca „furtul prin împrietenire”, victimele fiind aproape întotdeauna persoane vârstnice, care sunt abordate sub diferite pretexte şi apoi lăsate fără bunuri sau bani.

Un caz de manual de furt prin împrietenire s-a petrecut joi, 9 ianuarie, în Piața Agroalimentară din municipiu. Un făgărășean de 74 de ani a fost lăsat fără portofel de către un necunoscut, care a mers spre acesta și l-a salutat și îmbrățișat. „La data de 9 ianuarie 2020, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au reținut pe o perioadă de 24 de ore, un bărbat în vârstă de 41 ani din municipiul Făgăraș, jud. Brașov. În fapt, un bărbat în vârstă de 74 ani din municipiul Făgăraș, jud. Brașov, a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, în timp ce se afla în zona unei piețe agroalimentare din municipiul Făgăraș, ar fi fost îmbrățișat, în semn de salut, de către o persoană necunoscută, care i-ar fi sustras portofelul pe care-l avea asupra sa. În urma activităților investigativ-operative efectuate, polițiștii au identificat autorul faptei, iar în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov“, a transmis agent de poliție Nadia Olaru, IPJ Brașov.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt”, dosar instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Pentru a evita să deveniți victime ale unor astfel de infracțiuni, Poliția Brașov vă recomandă următoarele::

 Dacă aveți bani asupra dumneavoastră, tineți-i într-un loc greu accesibil.

Evitați să ţineţi portofelul/ telefonul mobil/ banii  în buzunarul de la spate al pantalonilor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii.

Evitaţi pe cât posibil zonele aglomerate. Atunci când staţi la rând, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit.

Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul.

Fiți circumspecți atunci când o persoană necunoscută se apropie prea mult de dvs, pretinzând că este o veche cunnoștință și insistă să vă îmbrățișeze!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.