Făgărăşeanca ce a aflat din presă că ar putea ajunge ministru


Liberalii şi-au pregătit un nou guvern pentru situaţia în care va trece moţiunea de cenzură. Acesta va fi format în exclusivitate din reprezentanţi PNL şi va fi condus de Ludovic Orban. Pe lista cu noii miniştri figurează şi o făgărăşeancă, Mara Mareş, în prezent deputat în Parlamentul României şi preşedinta Tineretului Naţional Liberal din ţară (TNL).Mara Mares

Dacă va trece moţiunea de cenzură, Mareş va ajunge la conducerea Ministerului Tineretului. Contactată de ,,Salut Făgăraş”, făgărăşeanca spune că a aflat din presă faptul că numele său se află pe lista cu miniştrii.

,,De principiu, nu comentez speculaţii, dar aici discutăm despre o invenție. Nu vreau să speculez cu privire la inventatorii listei. Eu am aflat despre ea din presă. Dincolo de speculaţii, tineretul și sportul rămân preocupări importante ale Partidului Național Liberal, într-o țară în care tinerii și sportul nu mai sunt demult o politică națională. Acest Minister are de de recuperat mai bine de 20 de ani în ceea ce priveşte rolul său în societate, funcţia sa educativă, puterea sa financiară şi multe alte chestiuni interne, care ţin de competenţele pe care le partajează cu alte autorități”, a declarat Mara Mareş pentru ziarul ,,Salut Făgăraş”.

Iată cum va arăta posibilul cabinet Ludovic Orban:

1. SGG – Cristi Barbu

2. Munca – Ionel Danca

3. Tineret – Mara Mareș

4. Justitie – Cristian Bacanu

5. Economie – Ion Stefan

6. Energie – Dan Valceanu

7. Romanii de pretutindeni – Violeta Vijulie

8. Externe – Cristian Diaconescu

9. Finante – Florin Cîtu

10. Cultura – Gigel Stirbu

11. Fonduri Europene – Ciprian Ciucu

12. Interne – Costel Alexe

13. Aparare – Ionel Palar

14. Sanatate – Catalin Deaconescu

15. Educatie – Claudia Benchescu

 

Liderul PNL, Ludovic Orban, afirmă că iniţiatorii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă se bazează la acest moment pe 214 – 215 voturi, din cele 233 necesare adoptării ei. Liderul liberal a precizat că moţiunea de cenzură depusă miercurea trecută are cele mai mari şanse dintre toate moţiunile similare din actuala legislatură.

Dezbaterea motiunii în plenul Camerelor reunite este programată pentru marţi, 18 iunie, când este aşteptat şi votul. Moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor.

(Cristina Cornilă)

Foto: Facebook Mara Mareş
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.