Făgăraşul, invadat de Trabanturi


Cea mai ,,tânără” maşină Trabant din lume are, teoretic, 28 de ani. Asta, pentru că portalul Wikipedia zice că automobilele acestei mărci s-au fabricat în RDG în perioada 1957 – 1991. O sumedenie de Trabanturi va invada oraşul în acest weekend. Dar probabil nici măcar una din maşinile participante la show-ul trabantiştilor nu va fi atât de ,,tânără”. Iubitorii şi colecţionarii acestora ştiu că maşinile sunt cu atât mai valoroase cu cât sunt mai vechi.trabant

Sâmbătă, trabantiști din toată România vor fi prezenți în parcarea din fața Cetății Făgăraș, între orele 11.00 și 12.30. Cei care au fost anul trecut acolo ştiu cum este: maşini lustruite, unele decapotate, culori fistichii, pe scurt colecţionari îndrăgostiţi de maşinile lor.

La ediţia din 2018 au venit 30 de trabantişti, iar scopul a fost promovarea Ţării Făgăraşului, spune Diana Gribincea Popa, managerul Casei de Cultură, organizatorul evenimentului.

La ediţia din acest an a evenimentului, denumit simbolic ,,Trabantul ne uneşte în centru”, pe lângă parada de la Cetate, participanţii vor vizita satele Cincșor, Rucăr, Sâmbăta de Sus și Lisa. De asemenea, vor merge la Festivalul Sâmbăta X3 de la Sâmbăta de Sus și la Festivalul Păstrăvului făgărășean din Lisa.

STIHL
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.