- Dacă sunteți în căutarea unui cadou pentru Valentine’s Day sau Dragobete, ați intrat pe site-ul potrivit.
- Atelierul de Broderie Modă și Tradiție Făgăraș oferă servicii de broderie computerizată la comandă
Atelier de Broderie Modă și Tradiție FăgărașAdresă: str. Doamna Stanca, nr. 56, etaj 1. Program: luni – vineri, între orele 10.00 – 17.00; Tel |
Sărbătoarea preluată de la americani şi devenită mai populară decât echivalentul autohton Dragobete, poate deveni o veritabilă sursă de stres pentru cei care se află în căutarea cadoului perfect pentru persoana iubită.
Noi, însă, am găsit cadoul perfect: o piesă de îmbrăcăminte, brodată la Atelierul de Broderie Modă și Tradiție din Făgăraș! Cu ajutorul broderiei manuale sau computerizate pot fi schimbate cele mai mici și anoste lucruri în creații uimitoare, de la batiste la cuverturi mari, și mai ales pentru articole de îmbrăcăminte.
Atelierul de Broderie Modă și Tradiție, aflat pe strada Doamna Stanca, nr. 56, etaj 1, căsuţa portocalie, oferă servicii de broderie computerizată la comandă. Iar cea care se ocupă de afacere este făgărășeanca Magda Cențiu.
Alina ROMAN: Ce fel de servicii prestează Atelierul de Broderie Modă și Tradiție Făgăraș?
Magda CENȚIU : Atelierul de Broderie MODĂ ŞI TRADIŢIE oferă servicii de broderie computerizată la comandă. Gama realizată de echipa noastră constă în: articole vestimentare pentru adulţi şi copii, articole de uz casnic (lenjerii de pat, prosoape, feţe de masă, halate de baie), articole dedicate evenimentelor (nunţi, botez, sărbători de iarnă/Paști, aniversări), precum şi articole dedicate evenimentelor corporatiste – echipamente de lucru personalizate cu nume şi logo-ul firmei (branding).
Alina ROMAN: Unde s-a mutat atelierul?
Magda CENȚIU: De la finalul anului 2023, atelierul are o căsuţă nouă. Putem fi găsiţi la adresa str. Doamna Stanca, nr. 56, etaj 1, căsuţa portocalie, de luni până vineri, între orele 10.00 -17.00.
Alina ROMAN: Ce înseamnă broderia și cum ai ajuns la o astfel de afacere?
Magda CENȚIU: Atelierul a luat naştere din pasiunea mea pentru tradiţie si etnocultură. Am început timid cu tricouri cu tematică folclorică reinterpretată în stil modernist, însă, cum pandemia a bătut la uşă, am fost nevoiți să ne lărgim gama de servicii oferite. Așa am început producția de broderii tip branding, adică personalizarea echipamentelor textile cu logo și numele firmelor. Avem clienți atât societăți comerciale, cabinete medicale, ONG-uri, farmacii, croitorii, cluburi sportive, cât și clienți persoane fizice, care doresc să își mărească garderoba cu ținute personalizate pe sufletul lor sau chiar și să le ofere cadou. Practic, acum, în atelier, avem doua linii de producție: echipamente corporate și tricouri cu mesaje autentice.
Alina ROMAN: Pe ce fel de material brodează firma?
Magda CENȚIU: Putem broda pe orice suprafață textilă, atât produse finite, cât și piese croite. Deținem aparatură de ultimă generație, prin intermediul căreia putem da viață oricărei idei, oricât de complex ar fi modelul dorit. De asemenea, deținem și un software computerizat, care ne permite să jonglăm cu grafica, până ajunge la forma perfecta, dorită de client. Cu alte cuvinte, putem broda tot ce vă trece prin cap, pentru că nu avem limite impuse.
Alina ROMAN: De unde inspirația pentru citatele de pe materialul clientului? Nu doar citate, dar și desene.
Magda CENȚIU: Folclorul constituie un permanent izvor de inspirație pentru mine. Altă pasiune de a mea este cititul. Obișnuiam, de mică, să notez diverse citate din operele citite, iar acum doar răsfoiesc caietul. Fiecare piesă vestimentară realizată în atelier este inspirată din trecutul îndepărtat și adus în prezent într-un stil mai modernist. Sperăm, astfel, prin munca noastră, să revitalizăm valorile și tradițiile noastre.
De asemenea, avem clienți cu imaginație foarte bogată, care doresc diverse mesaje personalizate, unele amuzante, unele aniversare sau care marchează diverse evenimente din viața lor. Suntem deschiși la orice idee și ne place să avem provocări noi. Dacă în spatele broderiei se mai află și o poveste, suntem cei mai încântați. Țin minte că un client ne-a solicitat un tricou cu motive folclorice și cu textul „Vrei să fii soția mea?”. Un proiect emotionant atât pentru noi, cât și pentru client. Drept urmare, pentru că am făcut parte din povestea lor, mirele ne-a făcut plăcerea să ne prezinte ulterior viitoarea soție. Așa ne-am inspirat să ne alegem sloganul „Brodăm Povești”.
Alina ROMAN: Cât durează o comandă de realizat?
Magda CENȚIU: Timpul de execuție durează în funcție de numărul de bucăți solicitate și de complexitatea broderiei. Depunem toate eforturile ca timpul de așteptare să fie cât mai scurt. Punem foarte mare accent pe comunicarea detaliilor cu clientul, acesta urmând a fi înștiințat exact când va fi expediată comanda. De asemenea, în cazul echipamentelor de lucru, nu avem o comandă minimă. Dorim, astfel, să venim și în sprijinul entităților comerciale mai micuțe, cu personal mai puțin.
Alina ROMAN: Care sunt beneficiile broderiei?
Magda CENȚIU: Durabilă: broderia nu se estompează în timp. Asigură durabilitate în timp, nu dispare şi nu se deteriorează după utilizări multiple. Broderia are avantaje multiple față de print-ul convențional, cel mai important dintre ele fiind rezistența în timp. Frumusețea culorilor și modul de îmbinare a țesăturilor fac mai vesele obiectele vestimentare, iar acestea rezistă la spălări multiple, fără a-și pierde din culoare.
Versatil: sunteţi liber să vă personalizaţi articolele de îmbrăcăminte brodate după preferinţele dvs., deoarece avem o varietate de rame – gherghef diferite care ne permit să brodăm pe o serie de produse în poziţii şi dimensiuni diferite.
Calitate: excelentă a produsului finit, comparativ cu orice alt procedeu de personalizare a obiectelor textile. O broderie de excepție nu depinde numai de model, ci și de efectul visual rezultat din sinteza dintre compoziția și calitatea aței de brodat. De aceea am optat pentru ața de calitate superioară. În cazul echipamentelor corporate, arată profesional: rezultatul final atinge un aspect extrem de profesional şi este o modalitate excelentă de a îmbunătăţi imaginea companiei.
Alina ROMAN: Care sunt avantajele broderiei pe uniformele profesionale, ,,întrucât un business de success merită o promovare pe măsură’’ – echipamente personalizate prin broderie?
Magda CENȚIU: Mergem pe ideea că imaginea reprezintă cartea de vizită a companiei, astfel că oferă o imagine profesională. Prima impresie este foarte importantă, deoarece tinde să rămână înrădăcinată în mintea clienţilor. Utilizarea unor haine de lucru adecvate este o modalitate excelentă de a demonstra profesionalism. Purtând o uniformă personalizată, personalul tău va arăta profesionist. Este, de asemenea, o metodă de promovare a brand-ului. Uniformele personalizate, fiind foarte flexibile, poţi proiecta personalizarea exact aşa cum îţi doreşti, ceea ce înseamnă că, în afară de logo sau denumire, poţi adăuga informaţii specifice, cum ar fi site-ul web, e-mailul sau numărul de telefon.
Alina ROMAN: Care sunt etapele pentru crearea broderiei cu o mașină de brodat computerizată?
Magda CENȚIU: Primul pas în realizarea unei broderii este procedeul numit digitizare. În această etapă, modelul grafic ales de client este transformat într-un format compatibil cu mașina de brodat, cu ajutorul unui soft specializat. Sunt alese culorile ce vor fi folosite în modelul de broderie și se ajustează densitatea broderiei în functțe de materialul pe care va fi realizat modelul. Următorul pas, confirmarea de la client. Punem accent foarte tare pe realizarea modelului, întocmai după cerințele clientului, astfel că suntem deschiși la ajustări sau diverse modificări, până ajungem la varianta ideală. După acceptul mostrei, este realizarea broderiei cu ajutorul mașinii de brodat, controlată de calculator.
Alina ROMAN: De ce să alegem brodarea ca metodă de personalizare?
Magda CENȚIU: Broderia se diferențiază de imprimarea termică prin mai multe aspecte. În primul rand, broderia are o rezistență foarte mare la spălat, călcat, uscat, pe când imprimarea termică este mult mai sensibilă (nu se folosesc temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, se calcă pe dos, nu se folosește uscătorul automat de rufe). Desi broderia computerizată este mai costisitoare, spre deosebire de imprimarea tradițională, însă calitatea și longevitatea o transformă într-o soluție mai rentabilă.
Așadar, dacă v-ați convins de cadou sau pur și simplu vă doriți o haină personalizată cu un anumit mesaj, Atelierul de Broderie Modă și Tradiție vă așteaptă pe strada Doamna Stanca, nr. 56, la etaj, de luni până vineri, între orele 10.00 -17.00.
(Alina ROMAN)
Atelier de Broderie Modă și Tradiție FăgărașAdresă: str. Doamna Stanca, nr. 56, etaj 1. Program: luni – vineri, între orele 10.00 – 17.00; Tel |