FOTO| Merită să vezi! Expoziție de păsări, iepuri și porumbei, în sala de sport a C. N. „Doamna Stanca“


  • Un spectacol viu oferit de înaripate colorate și tare gălăgioase are loc, în acest sfârșit de săptămână, în sala de sport a Colegiului Național „Doamna Stanca“. Apeoape 400 de păsări și iepuri vor putea fi admirate de către făărășeni și, de ce nu, chiar și cumpărate. Totul cu ocazia organizării celei de-a treia ediții a expoziției de păsări și iepuri, organizată de Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici în Rasă Pură „Țara Făgărașului”.

Sâmbătă și duminică făgărășenii, împreună cu copiii lor, sunt așteptați în sala de sport a Colegiului Național „Doamna Stanca“ aici unde are loc o expoziție fascinantă de păsări și iepuri. Expoziția a fost deschisă și vineri, zeci de copilași au admirat îndelung păsările. Însă de mare atenție s-au bucurat și iepurașii.

Multe dintre exponate sunt și campioane naționale și internaționale și pot fi cumpărate de către făgărășeni.

Ioan Trâmbițaș

Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici în Rasă Pură „Țara Făgărașului“ a organizat a treia ediție a expoziției de profil în sala de sport a Colegiului Național „Doamna Stanca“. Aici sunt prezente tot weekendul 400 de exponate. Dintre acestea sunt 270 de găini de rasă, 72 porumbei de rasă și 45 iepuri de rasă. În urma jurizării a unor arbitri de specialitate au rezultat 50 de campioni ai acestei expoziții, printre care 35 la găinile de rasă, 7 la iepurași și 15 la porumbei. Rasele de găini care au fost bogat numeric prezente la această expoziție sunt din rasa Brahmă, Cochinchina, Cochinchina Pitic, Wyandotte, Araucana, Maran, Australorp. Iar la iepurași au predominat iepurii pitici, care sunt foarte drăgălași. Suntem foarte încrezători în vizitarea acestei expoziții de către făgărășeni și așteptăm cu nerăbdare să ne treacă pragul“, a declarat Ioan Trâmbițaș, organizator al evenimentului.

Multe dintre exponate pot fi și cumpărate. Prețul, însă, variază. „Unele exponate se pot chiar cumpăra de către doritori. Cu siguranță ele vor fi etichetate pe bozele lor, cele care vor fi de vânzare. Prețul de pornire începe de a 150 de lei și pot ajunge și până la 400-450 de lei/bucată“, a mai explicat Ioan Trâmbițaș.

Așadar, sâmbătă, de la ora 08.00 – 18.00 și duminică de la 08.00 – 14.00 sunteți așteptați să vizitați expoziția de păsări și iepurași.

Prețul unui bilet este 5 lei, iar copiii au intrarea gratuită!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.