(FOTO) Punct de lucru ISU la Homorod


Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu Primăria Homorod si Consiliul Judetean Brasov, au inaugurat astăzi, 6 aprilie 2020, un punct de lucru în localitatea Homorod.

Punctul de lucru s-a operaționalizat pentru reducerea timpului de răspuns, pentru creșterea siguranței cetățenilor și protecția comunității. ,,S-a luat în calcul numeroasele solicitări din zona respectivă pentru a interveni la diferitele situații de urgență (accidente rutiere, incendii, urgențe medicale) și totodată s-a avut în vedere și faptul că cea mai apropiată subunitate a Inspectoratului se află în orașul Făgăraș sau Brașov, iar interventiile la o parte din localitățile din această zonă erau efectuate de ISU Mures și ISU Harghita”, a explicat maior Ciprian Sfreja, ISU Brașov.

Acest punct de lucru va funcţiona în subordinea Detaşamentului de Pompieri Făgăraș. Aici vor fi relocate într-o primă etapă o autospecială cu apă și spumă cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, un autocamion și o motopompă care vor fi deservite de șapte subofiţeri. Punctul de lucru de la Homorod va deservi orașul Rupea și comunele Homorod, Cața, Bunești, Racoș, Hoghiz, Ticușul Vechi. Dacă timpul mediu de intervenţie era de peste 40 minute pentru zonele cele mai îndepărtate din nordul județului, prin înfiinţarea acestui punct de lucru se va reduce.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.