Pentru că avem multe de spus!

.

Investiții de peste 6 milioane euro la Jibert


 

jibert primarieCondițiile de trai din comuna Jibert se vor schimba în bine, după ce primăria va finaliza implementarea celor mai mari proiecte pe care le-a avut comuna de după anii ‘90. Sunt semnate finanțări nerambursabile de peste 6 milioane de euro si alte proiecte sunt în așteptate. Contractul din 2015 prevede realizarea introducerii rețelei de apa în satele Lovnic, Dacia și Jibert și are o valoare de 1,8 milioane de euro, iar lucrările au început în satul Jibert. Oficialii doresc ca lucrările să fie finalizate în acest an, iar pentru satele Lovnic si Dacia lucrările vor fi scoase la licitație în această primăvară.

Tot în această primavară vor fi scoase la licitație lucrările în valoare de 3,5 milioane de euro pentru introducerea rețelelor de apă si canalizare cu stații de epurare în satul Văleni, și apă și canalizare în satul Grânari, ce au ca termen de finalizare 2020. Aceste proiecte de infrastructură sunt finanțate prin Ministerul Dezvoltării, programul PNDL I și II.

Un alt proiect ce urmează a primi finanțare este “Construire platformă pentru colectarea gunoiului de grajd”, în valoare de 400.000 euro, finanțare nerambursabilă de la Ministerul Apelor și Pădurilor, prin care se va construi un depozit de gunoi de grajd, iar primăria va beneficia de achiziția mai multor utilaje: tractor cu două remorci, cisternă vidanja, încărcător frontal și un utilaj pentru împrăștierea gunoiului pe câmp.

În domeniul educației, în urmă cu o săptămână oficialii Primăriei au semnat la Ministerul Dezvoltării un proiect în valoare de 350.000 euro ce va cuprinde lucrări de extindere, modernizare și dotări la Școala Gimnazială din Jibert. Astfel școala va fi reabilitată integral, se vor construi săli de clasă noi și grupuri sanitare moderne. De asemenea executivul primăriei va continua și în acest an mai multe proiecte culturale, marcând în special Centenarul Marii Uniri de la 1918, pentru care se vor depune mai multe proiecte de finanțare.

Beneficiari va fi ansamblul folcloric al comunei. 170 de elevi din toată comuna Jibert vor beneficia de excursii tematice, elevii școlilor din zona Rupea și locuitorii comunei ce vor avea parte de un spectacol cultural artistic. De asemena se vor comemora martirii participanți la Adunarea Marii Uniri de la Alba Iulia din 1918, România sărbătorind 100 de ani de la Unire.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *