Pentru că avem multe de spus!

.

Lucrările la noul pod de la Voila s-au scumpit!


 

pod voilaNoul pod de la Voila va fi mai scump cu 34%, chiar dacă lucrările la el nici n-au început!

Consiliul Judeţean Braşov va dezbate în şedinţa de plen de astăzi un proiect de hotărâre privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru noul pod de la Voila, care va traversa râul Olt. Pentru acest investiţie, în anul 2017, Consiliul Judeţean Braşov a primit o finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (etapa a 2-a) în valoare de 14.716.520 lei, cu tot cu TVA, anunță Bună Ziua, Brașov.
Iniţial, în urma elaborării studiului de fezabilitate, valoarea proiectului a fost estimată la 16.027.860 lei, cu TVA. Ulterior, un consultant de specialitate a realizat proiectul tehnic aferent investiţiei, fiind realizat şi un deviz general, din care rezultă că valoarea lucrărilor este de 24.419.784 lei, cu 34,36% mai mare decât estimarea iniţială. Conform documentaţiei aferente proiectului de hotărâre, una dintre cauzele creşterii valorii proiectului este introducerea salariului minim pe economie în domeniul construcţiilor.
Practic, după stabilirea noii valori a investiţiei, Consiliul Judeţean va asigura, pentru acest proiect, o cofinanţare de 9.703.264 lei, cu tot cu TVA. Din această sumă, alocarea de la bugetul judeţului pe anul 2019 este de un milion de lei.

Realizarea unui nou pod peste râul Olt, pe DJ 105, la ieşirea din Voila a fost solicitată de Ministerul Apărării Naţionale, care este direct interesat să aibă o infrastructură rutieră solidă, care să facă legătura între Gara de la Voila şi baza militară de la Cincu, intens folosită de trupele NATO.

anunt angajare probitec
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.