Mai mulți elevi de la Șenchea au interacționat cu colegi din Portugalia, Grecia și Italia


Proiectul eTwinning „Let’s Talk About Our Heritage” a adunat școli din Grecia, Italia, Portugalia și România cu scopul de a promova diversitatea culturală europeană și de a facilita dialogul între popoarele Europei, în vederea consolidării sentimentului de apartenență la comunitatea europeană.

Lansat în 24 octombrie 2024, proiectul i-a provocat pe elevii acestor școli să îndeplinească săptămânal sarcini de lucru construite în jurul ideii de valori culturale. 14 dintre cei 132 de elevi participanți au reprezentat Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, Făgăraș. Aceștia au fost îndrumați de Andreea Alashqar, profesor de limba engleză, cu susținerea prof. Cornelia Mămăligă, profesor de Tehnologia informației și a comunicațiilor.

„Participarea la acest proiect m-a ajutat să interacționez cu colegi din alte țări și să învăț despre ei și culturile lor. Am folosit multe aplicații noi pe care le pot folosi în orice fel de muncă de echipă. În timpul îndeplinirii de taskuri am reușit să ne conectăm și să ne înțelegem tot mai repede și mai bine. A fost o experiență frumoasă și folositoare.”, a declarat Larisa Roman, una dintre participante.

„Prin intermediul acestui proiect, elevii au avut oportunitatea de a descoperi și de a învăța despre culturile diversificate din Europa, consolidându-și în același timp abilitățile de comunicare și colaborare în limba engleză. De asemnea, acest proiect i-a ajutat pe elevi să descopere noi aplicații precum Pixton, Padlet, Answergarden, Canva, Storyjumper, Gitmind, Jamboard, în care au lucrat în vederea rezolvării diverselor sarcini primite săptămânal, cum ar fi crearea de broșuri, prezentări, hărți, postere, clipuri, avataruri, colaje.”, a declarat prof. Cornelia Mămăligă.

„După ce am participat la acest proiect, și din experiența altor proiecte eTwinning, pot spune că acestea le oferă elevilor o perspectivă mai largă asupra lumii și îi ajută să depășească teama de a se exprima. Elevii noștri s-au înscris timid în acest proiect, dar astăzi, după o muncă de 7 luni alături de colegii lor din Grecia, Italia și Portugalia, sunt integrați într-o comunitate în care poate vor menține prietenii pe viață. Din punctul meu de vedere, cea mai importantă caracteristică a acestor proiecte o constituie conlucrarea, provocarea de a coopera în vederea realizării unor sarcini. Desigur, asta presupune o comunicare eficientă, prin folosirea limbii engleze, înțelegerea și respecarea celorlalte culturi și mentalități, toleranță și deschidere.”, a declarat prof. Andreea Alashqar.

afiș al proiectului realizat de elevii de la Liceul Dr. Ioan Șenchea

 

Proiectele eTwinning sunt inițiative educaționale europene care promovează colaborarea între școli din diferite țări europene prin intermediul tehnologiei digitale. Aceste proiecte sunt parte a programului eTwinning, lansat în 2005 de către Comisia Europeană, care face parte din programul Erasmus+. Scopul principal al proiectelor eTwinning este de a facilita schimbul de experiență între cadrele didactice și elevii din diverse țări europene, într-un mediu online sigur și protejat. Participanții la proiectele eTwinning utilizează platforma online eTwinning pentru a comunica, colabora și partaja resurse educaționale. Aceste proiecte contribuie la dezvoltarea competențelor digitale, lingvistice, interculturale și sociale ale elevilor, precum și la promovarea valorilor europene de cooperare și înțelegere între popoare.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.