Mara Mareș, cuvinte de laudă la adresa Ministrului Monica Anisie


Președintele TNL, făgărășeanca Mara Mareș (deputat PNL), are numai cuvinte de laudă la adresa Ministrului Educației, Monica Anisie.
Mareș s-a aflat luni în Parlament, la o ședință de plen. Tot luni a avut loc moțiunea simplă împotriva Ministrului Educației, Monica Anisie.
,,Este pentru prima oară, în ultimele săptămâni, când am putut să particip fizic la ședința de plen, și nu prin videoconferință. Din păcate, am asistat la o nouă mostră de tupeu pesedist. Actuala opoziție frizează ridicolul cu toate acuzele la adresa neperformanței în învățământ și la adresa ministrului Monica Anisie.
Subfinanțarea educației, deciziile dezastruoase și amânarea măsurilor reformatoare sunt mărcile PSD și ale sateliților. Moțiunea PSD este un vârf al ipocriziei venită de la un partid care va rămâne în istorie cu faptul că a făcut din analfabetism un titlu de glorie – susținând-o premier pe Vasilica Viorica Dăncilă. Am găsit toată susținerea la ministrul Educației, Monica Anisie, în momentul în care am rugat-o să emită un ordin de ministru prin care a decis eliminarea taxelor de recunoaștere și echivalare a diplomelor obținute în străinătate. Acest lucru s-a întâmplat în timp record, în condițiile în care am inițiat un proiect de lege pe această temă, susținut pe toată durata mandatului meu, dar respins de fiecare dată de PSD”, a scris făgărășeanca pe o rețea de socializare.
Mara Mareș a ținut să arate ce s-a realizat în 7 luni la Educație, sub Ministrul Anisie.
– Am inițiat în timp record programul Școala de acasă și am deblocat acțiunile pentru realizarea Bibliotecii Școlare Virtuale;
– Am inițiat procesul pentru debirocratizarea activității cadrelor didactice;
– Am făcut primii pași reali pentru digitalizarea sistemului educațional;
– Am extins programul-pilot „Masa caldă” și peste 65.000 de elevi vor beneficia de acest program, în 150 de școli, proiect pilot inițiat de Monica Anisie în 20016, când era Secretar de Stat;
– Am venit în sprijinul elevilor oferindu-le gratuitate pe transport;
– Am finalizat metodologiile aferente examenului de Bacalaureat, Evaluare Națională, Admiterea la liceu, precum și procedura cadru privind mobilitatea cadrului didactic; (Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu COVID-19, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție vor susține probele conform unei proceduri speciale)
– Am revigorat sistemul de cercetare prin modificarea mecanismului de finanțare pe proiecte de cercetare;
– Am deblocat soldul universităților pentru realizarea de investiții – aprilie 2020.
Trebuie specificat faptul că moțiunea simplă este doar consultativă. Spre deosebire de moțiunea de cenzură, care duce la căderea Guvernului, moțiunea simplă are ca efect doar adresarea unui avertisment politic, cu scopul de a remdia o situație. Moțiunea a fost dezbătută luni și va fi votată miercuri.
 
3 thoughts on “Mara Mareș, cuvinte de laudă la adresa Ministrului Monica Anisie

  1. Ion

    Doar pentru ca sunteti femeie – dar in niciun caz doamna – nu o sa va jignesc. Sunteti de un penibil inimaginabil atat dvs , cat si gasca de ipocriti PeNaLi. In afara de hau-hau si miau-miau , ati facut ceva. Guvernul asta de incompeteti trebuie demis si trimis la sparanghel. Replica asta rasuflata : PSD e de vina, nu mai tine. A folosit-o si Hohanis in trecut, dar acum a dat-o in bara. Sunteti niste penibili, incompetenti si hoti cum n-au fost in 30 de ani cei din PSD. S-a saturat si Cezar Preda, Rares Bogdan de voi INCOMPETENTILOR . Numai gura e de voi> Guristilor.

    Rog moderatorul sa nu cenzureze comentariul si sa-l afiseze. Nu exista motiv de cenzura. Parerea mea( a cetatenilor conteaza) . Sper ca sunteti un site serios si neimplicat in mocirla PNL!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.