Municipiul Făgăraș își propune creșterea gradului de colectare separată a deșeurilor. Se va înființa un centru de colectare prin aport voluntar


Municipiul Făgăraș oferă o atenție sporită protejării mediului și înțelege importanța colectării separate a deșeurilor în condiții moderne.

Astfel, administrația locală a semnat marți, 7 februarie, un contract pentru finanțarea proiectului ,,Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar, la nivelul municipiului Făgăraș”, cod proiect C3I1A0122000080 din cadrul programului PNRR, Componenta 3 – Managementul Deșeurilor, Investiția 1, Subinvestiția I.1.A.

Astfel, prin înființarea unui Centru de colectare prin Aport Voluntar, Municipiul Făgăraș își propune creșterea gradului de colectare separată a deșeurilor.

Primarul Gheorghe Sucaciu explică:

,,Obiectivul investiției este de a veni în sprijinul comunității locale prin faptul că, prin acest sistem se păstrează curățenia, se elimină mirosurile neplăcute, crește nivelul de trai și calitatea vieții locuitorilor. Principalele avantaje ale acestui Centru de Colectare constau în eficiența crescută în domeniul colectării separate a deșeurilor datorită tehnologiilor și calității materialelor selecționate, centrul de colectare va avea o estetică plăcută care poate fi integrată în peisajul arhitectural urban, local, crearea unui ambient fără riscuri de contaminare apă/aer/sol, accesul facil al utilizatorilor”.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență și are valoarea totală de 3.830.913,04 lei, la care se adaugă TVA aferent cheltuielilor eligibile în valoare de 727.873,48 lei.
One thought on “Municipiul Făgăraș își propune creșterea gradului de colectare separată a deșeurilor. Se va înființa un centru de colectare prin aport voluntar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.