Noul comandant de la Centrul ,,Getica” de la Cincu a luat în primire comanda şi Drapelul de luptă


Marţi, 19 ianuarie a.c., pe platoul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, a avut loc ceremonialul de luare în primire a comenzii și a Drapelului de luptă, de către col. dr. Ioan-Marian Cristurean, cu ocazia numirii în funcția de comandant al acestei structuri.
Activitatea s-a desfășurat în prezența comandantului Componentei Operaționale Terestre și locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general de brigadă Dorin Toma.
În discursul său, noul comandant Ioan-Marian Cristurean a prezentat principalele obiective și direcțiile de acțiune pentru anul de instrucție 2021.
În alocuțiunea sa, generalul de brigadă Dorin Toma a mulțumit personalului unității pentru activitățile desfășurate și si-a manifestat încrederea deplină că în continuare vom depune aceleași eforturi și interes în îndeplinirea obiectivelor centrului.
Colonelul Ioan-Marian Cristurean este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” şi al Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea interarme trupe de uscat, iar pe parcursul celor 33 de ani de carieră a îndeplinit funcţii de conducere şi de stat major la diferite eşaloane, acumulând o bogată experienţă în domeniul planificării şi conducerii acţiunilor militare, dar şi al activităţilor de pregătire şi de instruire de comandament şi stat major.
Este veteran al teatrelor de operaţii, în 2010 a fost comandant al Batalionului 1 Manevră ,,Dragonii Transilvani”, misiunea ISAF, în teatrul de operaţii din Afganistan.
Începând cu luna martie 2015 şi până în 2020 a îndeplinit funcţia de locţiitor al comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”.
Foto: plt. Isachi-Apopei Andra / CNIÎ ,,Getica”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.