Pentru că avem multe de spus!

.

Numărul ajutoarelor la încălzire a scăzut la Făgăraş de 10 ori!


FagarasNumai cei săraci lipiţi pământului, vorba expresiei, mai pot pune mâna pe un ajutor la încălzirea din sezonul rece. ,,Graţie” autorităţilor care au elaborat iniţial şi modificat pe parcurs legislaţia cu privire la condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru acordarea unui asemenea ajutor, s-a ajuns ca în oraşul nostru numărul beneficiarilor de astfel de ajutoare să scadă de 10 ori în aproximativ 10 ani.

,,Primul an în care s-au acordat astfel de ajutoare a fost în 2007 şi la Făgăraş s-au înregistrat atunci 7.800 de beneficiari. Anul trecut, în sezonul rece 2017-2018, doar 820 de făgărăşeni au mai beneficiat de aceste ajutoare”, a precizat Mihai Ionescu, consilier în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Făăgraş.

Dosarele se depun între 9 şi 26 octombrie

Pentru puţinii făgărăşeni care se mai încadrează în condiţiile de primire a ajutoarelor a fost stabilită perioada de depunere a dosarelor între 9 şi 26 octombrie.

,,Nu vom începe de luni, cum ar fi fost firesc, pentru că este a doua zi după referendum şi la Asistenţă Socială avem secţie de votare. Începem de marţi, 9 octombrie, pentru că până atunci avem timp să reaşezăm lucrurile. Ajutoarele acestea vor veni prin Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale şi se vor resimţi direct în cuantumul facturilor în cazul celor care se încălzesc cu gaz, cu curent de la Electrica sau prin Ecoterm. Singurii cărora banii chiar li se dau în mână sunt cei care se încălzesc cu lemne. În Făgăraş înregistrăm astfel de cazuri în special pe străzile Prunului şi Salcâmului”, a declarat Mihai Ionescu.

Ajutorul se acordă pentru perioada cuprinsă între lunile noiembrie și martie din anul următor, iar cererea pentru obținerea lui se depune la Direcţia de Asistenţă Socială Făgăraş.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *