O icoană adusă de părintele Arsenie Boca la Mănăstirea „Brâncoveanu” a fost restaurată şi expusă publicului


icoana 1Credincioii veniți în Duminica Ortodoxiei la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, 25 februarie, au avut posibilitatea să se închine unei vechi icoane a Maicii Domnului păstrată în muzeul așezământului monahal.

Icoana a fost adusă spre închinare, din biserica mănăstirii, în paraclisul unde Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, starețul așezământului, arhimandritul Atanasie Roman și slujitori ai mănăstirii.

Credincioșii au participat în număr mare la procesiunea cu icoana numită „Călăuzitoarea” și la Sfânta Liturghie din prima duminică a Postului Mare.

Potrivit Mitropoliei Ardealului, icoana din secolul al XVIII-lea, pictată la 1760 de Ioan Zugravul din Brașov și adusă la Sâmbăta de Sus de părintele Arsenie Boca în vremuri dificile, a fost așezată spre cinstire alături de o copie a icoanei Maicii Domnului „Pantanassa”. icoana 2

Credincioșii au aflat mai multe despre Duminica Ortodoxiei, sărbătoare a biruinței dreptei credințe asupra ereziilor care au tulburat viața Bisericii în secolele VIII-IX și au primit împărtășirea cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Icoana Maicii Domnului „Ocrotitoarea” de la Sâmbăta de Sus a fost recent restaurată în atelierele Mănăstirii „Brâncoveanu” și va rămâne o perioadă în paraclisul așezământului spre închinare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.