O nouă creșă în Făgăraș din 2021, cu o capacitate de 25 de locuri


Pe strada Tăbăcari, începând din toamna anului viitor, va funcționa cea de-a doua creșă a Făgărașului, cu o capacitate de circa 25 de locuri. Biserica Evanghelică-Luterană și Primăria Făgăraș lucrează la acest proiect.

,,Am avut onoarea de a primi, ieri, vizita Excelenței Sale Dezső Zoltán Adorjáni, episcopul Bisericii Evanghelice-Luterane din România. Am încheiat un parteneriat prin care copiii făgărășeni vor putea merge la o nouă creșă, începând din toamna anului 2021. Unitatea de învățământ va funcționa în clădirea de pe strada Tăbăcari, care de-a lungul anilor a deservit învățământului preșcolar și celui primar. Întreaga investiție pentru reabilitarea și modernizarea clădirii, conform standardelor impuse de lege, va fi suportată de Biserica Evanghelică-Luteran”, a anunțat edilul Gheorghe Sucaciu.

După finalizarea lucrărilor, care sunt în desfășurare deja, municipalitatea va administra clădirea și va angaja personalul necesar pentru activitatea de acolo.

Vor fi create, astfel, aproximativ 25 de locuri pentru ante-preșcolari și noi locuri de muncă pentru cadre didactice și personal auxiliar.

,,Această creșă face parte din planul amplu pe care îl avem pentru rezolvarea problemei înscrierii copiilor în unitățile pentru educația timpurie (0 – 6 ani): un imobil de pe strada Nicolae Bălcescu va fi transformat în creșă, o grădiniță va fi construită pe strada Negoiu (cu finanțare de la Ambasada SUA în România), iar o altă grădiniță se află deja în construcție pe strada Cetății (printr-un parteneriat încheiat cu Ministerul Educației)”, a mai anunțat primarul.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.