Părinții trebuie să știe: ar putea primi zile libere plătite, când copilul urmează cursuri online


  • De ieri, toți elevii de la Colegiul Național „Radu Negru“ învață, timp de 14 zile, de acasă. Asta după ce au fost confirmate în această instituție de învățământ trei cazuri, în rândul elevilor, cu noul coronavirus. În acest context, părinții sunt puși să leagă între a avea grijă de copii acasă sau în a-și ține locul de muncă.

Guvernul, însă, este foarte aproape de a adopta o ordonanță de urgență menită să liniștească părinții care sunt nevoiți să aibă grijă de copii, în timp ce aceștia au ajuns să urmeze cursuri online. Oricine își dorește zile libere pentru a sta acasă cu propriul copil. Măsura se aplică pe toată perioada stării de alertă, cea în care ne aflăm la momentul de față și care nu pare să se încheie curând.

Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu”, a spus Raluca Turcan.

Este important de reținut că nu toți părinții cu copii acasă vor putea profita de prevederile viitoarei ordonanțe de urgență. Excepție de la regulă vor face părinții care își desfășoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă de la domiciliu. Practic, sunt vizați doar cei care nu-și pot face munca de acasă și sunt forțați de circumstanțe să stea cu copiii acasă.

Zilele libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben și roșu, conform hotărârii consiliilor județene pentru situații de urgență.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.