Pentru că avem multe de spus!

.

Pentru prima dată în istoria Făgăraşului, cei care au devenit părinţi anul acesta au primit joi câte 1.500 lei


Joi, 7 iunie, a fost o zi reuşită pentru făgărăşenii care au devenit părinţi în acest an. Primăria Făgăraş a făcut primele plăţi, a câte 1.500 lei fiecare, reprezentând stimulente pentru nou-născuţi. Banii au fost viraţi ieri dimineaţă în conturile beneficiarilor.

În luna ianuarie 2019 legislativul făgărăşean a votat o hotărâre de consiliu care prevedea acordarea unui stimulent financiar şi pentru părinţii din oraşul nostru, în cuantum de 1.500 de lei. Deja în multe alte localităţi din ţară exista acest trusou şi se acorda fie în bani, fie în produse pentru bebeluşi. Virarea efectivă a banilor s-a făcut însă retroactiv, abia în 7 iunie, pentru că până la acea dată au durat formalităţile pentru aprobarea bugetului local pe anul în curs.bebelus

Câteva zeci de naşteri s-au înregistrat pe parcursul anului 2019 din părinţi făgărăşeni. Nu toţi, însă, au beneficiat de acest stimulent, pentru că nu au îndeplinit condiţiile impuse de autorităţi.

,,Am făcut plăţile pentru circa 30 de beneficiari. Banii au fost viraţi de către Primăria Făgăraş la Direcţia de Asistenţă Socială, iar de aici au fost transferaţi către titularii conturilor. Este prima dată când se acordă un astfel de stimulent, iar iniţiatorul acestui proiect a foat primarul Gheorghe Sucaciu”, a declarat Bogdan Taflan, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială.

Aceşti bani se dau părinţilor/părintelui care locuiesc în municipiul Făgăraş, cu condiţia ca naşterea să fi avut loc doar pe raza judeţului Braşov. Acordarea stimulentului se aplică naşterilor survenite începând cu 1 ianuarie 2019.

Dosarele pentru primirea banilor se depun la Direcţia de Asistenţă Socială Făgăraş. De acum încolo, suma va fi acordată în luna următoare celei în care s-a depus dosarul.

Conform hotărârii de consiliu adoptate în ianuarie, beneficiarul stimulentului trebuie să aibă un bun impozabil declarat la Taxe şi Impozite (teren, clădire, maşină etc.) şi să nu înregistreze niciun leu datorie la bugetul Făgăraşului. De asemenea, trebuie să prezinte o adeverinţă de la locul de muncă, din care să rezulte că a avut venituri în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani.

Primarul Sucaciu a fost cel care a introdus la Făgăraş stimulentul pentru nou-născut. Scopul acestuia este să asigure cuplului sau părintelui singur un confort financiar imediat după naştere şi, totdată, posibilitatea de a achiziţiona primele produse pentru îngrijirea şi creşterea copilului proaspăt născut.

(Cristina Cornilă)

reclama Cafe DuoLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.