Polițistul din Râșnov, supranumit ,,Lupul de la Rutieră”, spaima șoferilor, reținut pentru luare de mită


Faimosul polițist râșnovean, cunoscut drept ,,Lupul de la Rutieră”, a fost reținut aseară, într-un dosar de trafic de influență, alături de alți trei polițiști.

foto: observatornews

Polițistul Cornel Ioan Sandu, premiat de mai multe ori pentru rezultate deosebite în activitate, este acuzat de abuz în serviciu, favorizarea faptuitorului și instigare la aceste fapte.

Astăzi, Cornel Ioan Sandu va fi dus la instantă cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au descoperit că trecea cu vederea încălcări ale legii săvârșite de persoane influente și primea în schimb servicii SPA, mese și alte “sponsorizări” de la reprezentanții unor hoteluri din Poiana Brașov.

În ultimii doi ani, “Lupul de la rutieră” a primit Placheta de Onoare a Poliției Române (2021), Diplomă de integritare (2021) înmânata de însuși ministrul de interne Lucian Bode și distincția PRO URBE” oferită de ATOP Brasov. Pentru aceleași merite deosebite, polițistul primeste de mai multă vreme salariu de merit.

Potrivit anchetei, polițiștii de la Rutieră primeau mită, atât în bani cât și în alte bunuri sau servicii, cum ar fi servicii SPA, iar în schimb, aceștia ajutau la obținerea permiselor de conducere. Mai mult, pentru a facilita acest lucru, aceștia erau prezenți în special în weekend.

Ancheta a dezvăluit și faptul că polițiști din Râșnov și Poiana Brașov au favorizat trecerea mai multor camioane cu gabarit depășit către un hotel din stațiune. Printre cei reținuți se numără și Cornel Ioan Sandu, supranumit „Lupul de la rutieră”, unul dintre polițiștii implicați în această schemă de corupție, anunță colegii de la brașov.net.

Surse din anchetă spun că „Lupul de la rutieră” ar fi intervenit la colegii săi pentru a permite unor camioane să urce la un hotel din Poiana Brașov, deși acestea depășeau greutatea maximă admisă pentru a circula în stațiune și nu dețineau permis de liberă trecere. În schimbul ajutorului său, hotelul ar fi făcut un contract de sponsorizare cu clubul de fotbal la care joacă fiul său, iar „Lupul de la rutieră” ar fi beneficiat de sedințe gratuite la SPA, la același hotel.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.