Primăria Făgăraş implementează un program de reducere a timpului pentru procesarea cererilor


Primăria Făgăraş a apelat la o finanţare nerambursabilă pentru a implementa un soft, care să facă ordine şi să reducă birocraţia în circuitul actelor din administraţia locală.Făgăraş

După finalizarea proiectului, circuitul unei cereri depuse la Registratura Primăriei este unul mult mai simplu, iar în permanenţă primarul şi cei responsabili cu rezolvarea ei o pot urmări.

Investiţia este una costisitoare: 2.257.801 lei (inclusiv TVA) costă implementarea programului, din care contribuţia municipalităţii este de 45.156 lei.

,,Există un contract de finanţare pe P.O.C.A., acel contract care se adresează administraţiei publice locale. Este un proiect destul de important, pentru că, după cum vedem cu toții, birocrația în primării și în instituțiile publice este foarte mare, iar noi prin acel proiect vom reduce timpii de procedură pentru a ajuta cetățeanul. Adică, după ce el vine și înregistrează cererea, noi vom avea o monitorizare a acesteia și ne apare inclusiv timpul legal de răspuns la acea petiţie. Spre sfârșitul perioadei în care ar trebui să răspundem, fiecare compartiment din Primărie este atenționat. Dacă nu se răspunde acelei cereri, la sfârșitul perioadei de răspuns eu voi fi atenționat, cu un punct roșu. Această tehnologie este destul de scumpă, costurile proiectului sunt mari, iar aceste lucruri nu le putem face decât cu finanțări externe”, a precizat primarul Gheorghe Sucaciu.

Contractul de finanţare între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Municipiul Făgăraş a fost semnat în data de 16 mai 2019.

Banii primiţi în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (P.O.C.A.) sunt nerambursabili.

Acest soft va fi implementat în toate unităţile care funcţionează în subordinea Primăriei, cum a ar fi: Serviciul de Taxe şi Impozite, Asistenţă Socială etc.

Implementarea acestui proiect va dura 12 luni, conform edilului.

reclama Cafe Duo


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.