Pentru că avem multe de spus!

.

Printre făgărășeni: Mihai Florin Boer, tânărul din Victoria care a alergat pentru pacienții Hospice


 

mihai hospice

mihai4Să-ți depășești limitele reprezintă o provocare pentru fiecare dintre noi. Dar dacă de puterea, voința și încăpățânarea ta de a trece linia de finish ar depinde viața altora? Mihai Florin Boer este un tânăr din Victoria care, pe 13 iulie, a alergat, alături de Robert Hajnal, la crosul caritabil Hospice 2019 – Aleargă TU pentru EI. Și-a dorit de mult timp să participe la un astfel de eveniment, iar sâmbătă a avut ocazia să alerge, pe bandă, alături de un maratonist pe care îl admiră – Robert și să strângă bani pentru pacienții Hospice.

 Mihai are 36 de ani și este din Victoria, în prezent stabilit la Brașov, acolo unde și-a început și cariera în muzică și radio. Pasiunile pentru sport și munte le-a avut de mic copil, crescând la poalele Munților Făgăraș, Mihai și-a petercut mult timp mergând pe creste. „În timpul școlii am locuit în Victoria, dar cea mai mare parte a copilăriei am petrecut-o la bunici, în Drăguș. De mic am fost atras de munte, natură, de câte ori era posibil plecam la cabana Sâmbăta, muchia Drăgușului sau Bâlea. Acestea sunt locurile preferate. Întotdeauna mi-au plăcut alergarea, atletismul și mountainbikeul, le-am simțit ca fiind native. Acum am aceleași pasiuni, dar am mai adăugat snowboarding-ul și bodybildingul, din ce în ce mai mult sunt atras de sport și simt că anul aacesta am luat decizia cu adevărat de a merge la următorul nivel, chiar performanță. Tocmai de aceea am creat conceptul Freeathlete Lifestyle – este o pagină pe facebook, unde vreau să promovez și să încurajez la miscare, indiferent de vârstă“, ne povestește Mihai.

mihai hospice robert„Am petrecut două ore cu unul din cei mai buni ultramaratoniști din lume“

Prima competiție la care Mihai a participat a fost la vârsta de 6 ani. Iar a doua… 30 de ani mai târziu, însă ne-a spus că, după participarea la concursul KM Vertical Bâlea, s-a îndrăgostit de acest sport, tocmai de aceea decizia lui de a participa la Crosul Hospice a fost foarte ușor de luat. „Cumva am rezonat cu acest eveniment, în sinea mea exista dorința de a participa la o asemenea competitie. Nu puteam să particip la crosul inițial pentru că se suprapunea cu un eveniment la care trebuia să pun muzică și atunci am văzut că Robert începe să alerge la 5 dimineața. În secunda doi m-am înscris să iau startul cu el, a fost cea mai buna alegere! Astfel am petrecut cele mai bune două ore cu unul din cei mai buni ultamaratoniști din lume! Îi mulțumesc că m-a susținut și m-a motivat cât timp alergam, a fost o senzație minunată și aș repeta asta“, ne mai spune Mihai.

mihai3„Energia lui Robert m-a impulsionat să dau totul din mine“

Ultramaratonistul Robert Hajnal a reușit sâmbătă, 13 iulie, la Brașov, în cadrul crosului Hospice – Aleargă tu pentru ei – o cursă incredibilă, a început să alerge pe bandă la 5 dimineața și după 12 ore s-a oprit la 135 de kilometri, stabilind astfel recordul național pe care-l țintea. Pe parcursul întregii zile, pe lângă alți 19 susținători, timp de două ore a alergat și Mihai. „Am avut onoarea și bucuria de a mă alătura lui Rober Hajnal, care a alergat timp de 12 ore pe bandă, adică 135km, pentru un scop măreț, a alergat pentru pacienții Hospice Casa Speranței și a adunat fonduri de peste 20.000 lei! Eu am alergat timp de două ore, adică 21,5 km, și mi-am depășit recordul la alergat. M-am dus acolo pentru o jumătate de oră, cât eram programat, dar energia lui Robert m-a impulsionat să dau totul din mine până când apare următorul concurent, iar întâmplarea a făcut să fie la două ore distanță. Mi-am propus ca o anumită parte a veniturilor mele să se ducă în scopuri caritabile, este un principiu pe care vreau să-l pun în aplicare pe cât posibil în fiecare lună. Sunt recunscător pentru sănătatea bună pe care o am și vreau să-mi dedic și timp în acest scop, prin pasiunea mea să-mi depășesc limitele și să obțin fonduri pe care să le dăruiesc mai departe celor care au nevoie. Bineînțeles, iubesc alergarea, îmi doresc să fac ceea ce-mi place, însă gândurile mele în timpul alergării și intenția din 13 iulie alături de Robert au fost exclusiv de a alerga pentru Hospice! Asta m-a dat jos din pat la 4 dimineața, a fost motivația mea“, ne-a mărturisit Mihai.

mihai2Mihai este DJ la Radio Brașov

În prezent Mihai este stabilit la Brașov, acolo unde, încă din timpul facultății, lucrează în domeniul muzicii și al radioului. Este DJ la Radio Brașov, iar timpul liber și-l petrece alături de băiatul lui, de multe ori pe munte. Și, de câte ori prinde ocazia, cu o carte în brațe. „În timpul facultății am început cursuri de pian, dansuri și, în scurt timp, m-am angajat ca producator audio la Kiss Fm Brașov, iar de acolo a început partea cea mai frumoasă – am devenit Dj ( Dj Sihe ), VoiceOver , mi-am dezvoltat partea artistică și în prezent sunt gazda unei emisiuni de lifestyle la Radio Brasov. Și, mai nou, am introdus partea sportivă în viața mea și acum două sezoane de iarnă am luat și licența de instructor de snowboard. Am un băiat de 11 ani, el este inspirația mea. Uneori sunt elevul lui, învățăm multe unul de la celălalt. La rândul meu, încerc să țin pasul cu el, am început să studiez foarte mult parentingul. Consider că este esențial să fim părinți conștienți și, chiar dacă nu suntem perfecți, pentru că nu vom fi niciodată, măcar să facem tot ce e posibil ca puii noștri să ajungă adulți onești, să aibă încredere în ei, să fie iubiți și să iubească la rândul lor“. Pe viitor își dorește să participe și la alte concursuri de caritate și, de ce nu, să alerge și el 12 ore pentru pacienții Hospice. „Robert Hajnal mi-a dat o lecție de viață ! Pe lângă calitățile sportive, este un om cu suflet mare! Apoi, nu am avut cum să nu-i remarc pe alergătorii montani precum Viorel Palici, Cristian Mosoiu, Ionuț Zinca, îi admir foarte tare! Poate la anul chiar să-i calc pe urmele lui Robert și să fac același lucru, să alerg 12 ore pentru pacienții Hospice Casa Speranței. Bineînțeles, cu sprijinul lui Robert. Încă nu i-am propus, dar mă gândesc să o fac și astfel să strângem și mai multe donații. Chiar îmi doresc să mă implic“, ne-a mai mărturisit Mihai.

Foto: Tanasie Ana Maria; Mihai Șerban; Mihai Savu; Tibi Hila

(Alina ROMAN)

mihai

mihai5
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.