Pentru că avem multe de spus!

.

Proiect important pentru Făgăraș, inclus în Planul de Mobilitate Urbană, prezentat de primarul Gheorghe Sucaciu


plan mobilitatePrimarul Gheorghe Sucaciu prezintă pe un site de socializare proiectul ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a municipiului Făgăraș” inclus în Planul de Mobilitate Urbană al municipiului.

„Săptămâna trecută am prezentat prima intervenție propusă în Planul de Mobilitate Urbană al municipiului Făgăraș, proiectul ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a municipiului Făgăraș”.
Voi continua astăzi cu cel de-al doilea episod de prezentare al PMUD, mai exact, cu cel de-al doilea proiect propus, ”Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a municipiului Făgăraș”.
plan mobilitate1Proiectul are ca arie de intervenție străzile Unirii, Tăbăcari, Tudor Vladimirescu, Doamna Stanca și Libertății. La fel ca și primul proiect, presupune acțiuni corelate de modernizare a tuturor elementelor de infrastructură din aria de intervenție:
– Modernizarea trotuarelor pe întreaga lungime a tronsonului – 11,422 km
– Construirea de piste de biciclete separat de traficul rutier și cel pietonal – 4,211 km
– Modernizarea aliniamentelor de spațiu verde și plantarea de arbori maturi
– Modernizarea stațiilor de autobuz – 7 stații
– Modernizarea spațiilor de parcare
– Construcția unei autobaze de transport în comun și dotarea acesteia cu echipamente pentru mentenanța autobuzelor
– Implementarea sistemului de închiriere a bicicletelor cu amplasarea a șapte stații de închiriere automată a acestora cu o capacitate totală de 148 locuri de andocare a bicicletelor și o flotă de 105 biciclete
– Achiziția de autobuze electrice – 3 autobuze
– Eventuale lucrări la rețelele de utilități , precum lucrări de relocare a rețelelor de stâlpi, de protejare a conductelor de faz, etc
– Lucrări privind îmbunătățirea siguranței pietonilor și a participanților la trafic , spre exemplu sisteme de protecție a trotuarelor prin amplasare de bolarzi, semnalizarea și relocarea trecerilor de pietoni, signalistica verticală și orizontală“, a scris primarul.

Valoarea totală a proiectului ” Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a municipiului Făgăraș” este de 45 743 990, 64 lei, iar durata de realizare a investiției este de 60 de luni.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.