Sâmbăta X3, festivalul care nu doarme, de la poalele Munţilor Făgăraş


În ultimul weekend din iulie, 26 – 28 iulie, într-o poiană din apropierea zonei turistice Sâmbăta de Sus, va avea loc prima ediţie a Festivalului ,,Sâmbăta X3”, un eveniment care îmbină muzica, sportul, natura, gastronomia, atelierele de joacă şi multe altele.

Grădina Ielelor

Grădina Ielelor, sursă foto: Mihai Niţu

În cele 3 zile de Festival vor urca pe scenă Zebbra, RUA, Avenue, Cargo şi alte formaţii la început de drum, acestea din urmă concurând pentru votul popular al publicului, ce îi va aduce câştigătoarei un videclip gratuit.

festival-cargo

Competiţiile sportive se vor concretiza în curse MTB (20 km şi 40 km), alergare montată (1 km, 11 km, 21 km) şi airsoft.

,,Este un festival care nu doarme. Vom avea activităţi de noapte: 20 de artişti specialişti în graffiti, din ţară şi străinătate, vor veni la Sâmbăta X3 să lucreze. Aceştia îşi vor face lucrările în timpul nopţii, iar publicul va putea admira inclusiv un panou, de 3X5 metri, în 3D. Voim avea 3 baruri la Festival, unul dintre ele fiind deschis non-stop, vom avea zonă de mâncare activă şi pe timpul nopţii, vom avea muzică de club pe timpul nopţii la una dintre scene. Festivalul va fi prevăzut cu două scene, una de 30.000 de waţi, alta de 70.000 de waţi. Pentru aceste motive spunem noi că acest eveniment nu doarme”, a declarat Lucian Săvoiu, organizatorul Festivalului din Grădina Ielelor.

Lucian Savoiu - organizatorul Festivalului

Lucian Savoiu – organizatorul Festivalului

Grădina Ielelor a fost înregistrată ca marcă protejată şi este o poiană de câteva hectare, pe care s-au construit trei lacuri, parcare, zonă de camping pentru 1.500 de corturi etc.

După ce se termină Festivalul ,,Sâmbăta X3”, Grădina Ielelor este pregătită să găzduiască evenimente pe parcursul întregului an, de la cele publice, la cele de natură privată.  De o pildă, o campanie din România vrea să aibă propriul festival, pentru 500 de persoane, la sfârşitul lunii august.

Despre Festivalul ,,Sâmbăta X3″, citiţi pe: https://sambatax3.ro/

Mai jos, un interviu cu Lucian Săvoiu, organizatorul evenimentului:
https://salutfagaras.ro/lucian-savoiu-organizatorul-festivalului-sambata-x-3-acest-festival-trebuia-sa-aiba-loc-in-tara-hategului-dar-am-reusit-sa-conving-investitorii/

Ziarul ,,Salut Făgăraş” este partener media al Festivalului. Dacă nu aţi câştigat la concursul nostru o invitaţie la Festival, staţi pe aproape, lansăm în curând un nou concurs!

(Cristina Cornilă)

Sambata X3
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.