„Săptămâna prevenirii criminalităţii” – eveniment la Ticușu Vechi


ticusu vechi„Săptămâna prevenirii criminalităţii”  a luat startul luni, 21 mai 2018, printr-o acțiune organizată de Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov la Școala Gimnazială Ticușu Vechi. Începând cu ora 11.00, peste 100 de  elevi ai  claselor I – VIII au participat la expuneri de materiale video pe tema prevenirii delincvenței juvenile, difuzarea unor filme și spoturi cu mesaje preventive.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov au prezentat aparatura și tehnica din dotare și au efectuat un exercițiu demonstrativ cu câinele de serviciu. Prin exemplul dat de polițiști, copiii au fost încurajați să practice activități sportive ca o alternativă a petrecerii timpului liber, care se vor integra astfel mult mai ușor în societate.

De asemenea, polițiștii au organizat şi desfăşurat activităţi informativ-preventive în  unităţi de învăţământ din județul Braşov, pe tema prevenirii delincvenţei juvenile.

Pentru preîntâmpinarea implicării minorilor în calitate de autori de fapte antisociale, Poliția Brașov recomandă copiilor și tinerilor:

  • Evitați discuţiile în contradictoriu cu alte persoane şi nu dați curs provocărilor.
  • Nu adoptați o atitudine de atac, nu încurajați, și, mai ales, nu participați la manifestări agresive stradale: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni.
  • Încearcați să aveți o atitudine prietenoasă cu persoanele din jurul vostru şi nu vă desconsiderați colegii.
  • Folosiți un limbaj controlat, fără jigniri, pentru a preveni escaladarea conflictelor.
  • Nu vă faceți singur ”dreptate”, lovind adversarul. Aceste gesturi pot avea uneori consecințe grave, nebănuite. De la o palmă sau o îmbrânceală, victima se poate dezechilibra și lovi în cădere, iar riscul unor complicații sau chiar decesul nu sunt de neglijat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.