Sezon de vânătoare la mistreți și la iepuri, până la sfârșitul lunii ianuarie


Ca multe alte pasiuni şi vânătoarea îşi are locul ei aparte mai ales iarna când împătimiţii acestui hobby caută zone prielnice desfăşurării partidelor.

În această perioadă mistreţii, iepurii, fazanii, căpriorii din zona montană a Ţării Făgăraşului sunt în vizorul vânătorilor. Şi asta pentru că ne aflăm în plin sezon de vânătoare. Astfel, în fiecare sfârșit de săptămână vânătorii sunt pe poziții. Ca în fiecare an, pe fiecare fond de vânătoare este o anumită cotă pentru fiecare specie de animale și pentru păsări.

Sorin Suler - presedinte AVPS

Sorin Suler – presedinte AVPS, foto salutfagaras.ro

Pe toate fondurile gestionate de AVPS Făgăraș, toate grupele de vânători au organizat vânătoare. În această perioadă suntem în plin sezon de vânătoare la mistreți și piepuri. Aici sezonul se va închide pe 31 ianuarie. Rămâne deschis, însă, sezonul la fazani – până în 28 februarie, la rața mare până în 15 februarie și la rața mică până în 10 februarie“, ne-a explicat Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș. De asemenea, până în 15 februarie este sezon și la căprior femelă și cerb femelă.

Pentru a putea vâna animalele, vânătorii trebuie să aibă plătită cotizația integral, permisul de port-armă vizat de către organele de poliție.

Cei care vor vâna în afara perioadei permise riscă amenzi usturătoare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.