Pentru că avem multe de spus!

.

Sute de făgărășeni au participat la slujba de Bobotează de la lacul Cetății


boboteaza5A devenit deja o tradiţie ca în 6 ianuarie, de Bobotează, preoţii din Făgăraş să se adune lângă lacul Cetăţii pentru a oficia slujba de sfinţire a apelor.

Și duminică, 6 ianuarie, la ora 12.00, preoţii din mai multe biserici din Făgăraş s-au întâlnit la lac, acolo unde a avut loc slujba de sfinţire a apelor. Tot în cadrul acestei ceremonii a fost sfințită și apa din lacul cetății.
Deși este destul de frig afară, sute de făgărășeni au ținut să participe la sfințirea apei. Șapte butoaie cu apă au fost pregătite pentru ca toți credinciosii să poată să ducă acasă aghiasma mare.

Forțele de ordine din Făgăraș au fost pregătite să intervină pentru orice situație de necesitate care ar fi putut avea loc. În apropierea locului în care s-a oficiat slujba de Bobotează s-au aflat polițiști, jandarmi și o ambulanță.

boboteaza6Nu au avut loc evenimente nefericite. O femeie s-a simțit rău, probabil din cauza îmbulzelii oamenilor, având nevoie de ajutorul unui jandarm să se așeze într-un loc mai puțin aglomerat. La sfârşitul slujbei, credincioşii au putut lua apă sfinţită.

boboteaza fagaras2Luni, 7 ianuarie, de Sfântul Ioan, la Catedrala din Făgăraş va fi sărbătorit hramul acesteia, ocazie cu care va fi prezent Înalt Prea Sfinţitul, Laurenţiu Streza Mitropolitul Ardealului, dar şi cetele de feciori din Ţara Făgăraşului. În acest an vor fi prezente 33 de cete.

boboteaza ileni1Și în satele din Țara Făgărașului au fost organizate slujbe de sfințire a apelor. În unele sate, potrivit tradiției, pentru a-și dovedi rezistența, mai mulți tineri se aruncă în ape după crucea aruncată de preot.

Odată cu Boboteaza și cu Sfântul Ion se încheie și sărbătorile de iarnă.

boboteaza fagaras1

boboteaza fagaras3
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.