Televiziunea naţională difuzează duminică o emisiune filmată în Ţara Făgăraşului


La jumătatea lunii noiembrie 2019, o echipă TVR de la celebra emisuune ,,Exclusiv în România” a poposit în Ţara Făgăraşului. Oamenii de televiziune Cristian Tabără şi Daniel Georgescu, împreună cu colegi de-ai lor, au filmat un episod întreg în inima Ardealului.  Cea mai mare parte a filmărilor s-a desfăşurat la Cincu. Acest episod va fi difuzat duminică, 12 ianuarie 2020, de la ora 19.00, pe TVR 1.

Jurnaliştii l-au vizitat la Cincu, în propriul atelier, pe Uwe Constantin Boghian, acolo unde acesta face obiecte tradiţionale săseşti din piele şi celebrele măşti, bice şi costume pentru lole.

Au filmat apoi la Biserica Evanghelică din Cincu, unde gazdă le-a fost administratorul lăcaşului de cult, Brighitte Boghian. În aceeaşi zi, după-amiază, a fost reconstiuit obiceiul lolelor, iar sătenii au devenit actori, în timp ce localnicii de pe străzi se întrebau miraţi ce se întâmplă. Ştiau că fuga lolelor are loc de regulă la începutul anului, nu în noiembrie.

Echipa emisiunii Exclusiv în România a filmat şi la Crucea Nord Cincu, unde ghid le-a fost Constantin Boghian. Monumentul se află în perimetrul zonei de instrucţie şi a fost ridicat ca o mărturie a bătăliei purtate aici în 1916 între armata română şi cea germană şi soldată cu un număr mare de morţi.

O altă parte din filmare s-a desfăşurat la Cetatea Feldioara, recent redeschisă turiştilor, după ce o vreme mai îndelungată a fost în reabilitare.

Toate aceste subiecte se vor regăsi în episodul difuzat duminică.

Un alt subiect filmat în zona noastră, dar care va fi difuzat într-un alt episod, a vizat căutarea trufelor în pădurile din Ţara Făgăraşului cu Ioan Puşchi, un trufar care şi-a făcut o afacere din acest mod de viaţă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.