Pentru că avem multe de spus!

.

Transfăgărăşeanul se închide la 1 noiembrie


Dacă mai vreţi să circulaţi pe cea mai spectaculoasă şosea a României în această toamnă, trebuie să vă programaţi experienţa în următoarele trei săptămâni. Asta, pentru că Transfăgărăşeanul va fi închis circulaţiei anul acesta tot de la 1 noiembrie.transfagarasan

,,Au fost foarte multe presiuni să deschidem la sfârșitul lunii mai. La sfârșitul lunii mai zăpada avea pe anumite porțiuni 4 metri înălțime. Avem experiențe triste, când nu te astepți se produc avalanşele. Cea mai sigură perioadî este cea convenită acum. Știm că Transfăgărășanul este un punct de atracție major, însă nu putem să nu ne gândim la siguranța traficului. De asemenea, anul acesta Transfăgărășanul se va închide tot de la 1 noiembrie”, a declarat Narcis Neaga, şeful CNAIR.

Neaga spune că urmează să se organizeze o a treia licitație de catre compania națională pentru realizarea unui studiu privind perioada optimă de deschidere a traficului pe DN7C.

,,Au fost două tentative pentru studiul de fezabilitate. Nu s-a prezentat nimeni la cele două apeluri.(…) Încercăm în iarnă să dăm drumul la o a teria cerere de oferta.”

DN7C traversează pe o lungime de 152 de kilometri Munţii Făgăraş și atinge cota 2042 metri la Bâlea Lac, în județul Sibiu.

Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu), este inchisă anual în perioada 1 noiembrie – 1 iulie din cauza
pericolului de avalanşe și căderi de stânci.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.