Pentru că avem multe de spus!

.

Trei tineri spartani au reprezentat cu onoare Făgărașul la SPARTAN RACE


 

spartan raceȘi-au depășit propriile limite, fizice și mentale și și-au reprezentat cu mândrie Făgărașul. Spartan Race, una din cele mai grele competiții de aventură din lume, care s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână în Poiana Brașov, a avut, printre cei peste 2.500 de participanți, și 3 făgărășeni: Ionuț Foca, Dragoș Bujoreanu și Radu Biza.

În acest sfârșit de săptămână Poiana Brașov a fost capitala mondială a aventurii. Și asta întrucât aici s-a desfășurat una din cele mai grele competiții cu obstacole din lume, Spartan Race. Peste 2.500 de concurenți din toată lumea s-au aflat la startul uneia din cele trei curse pe distanțe de minim 5, 13, respectiv 20 de kilometri: Sprint, Super și Beast.

Concurenți din toată lumea s-au aliniat la start. Iar la startul uneia din aceste curse s-au aflat și trei făgărășeni dornici de aventură: Ionuț Foca, Dragoș Bujoreanu și Radu Biza.

Dragoș Bujoreanu

Dragoș Bujoreanu

,,Noi trei am fost singurii care am reprezentat cu onoare Făgărașul și ne bucurăm că am putut participa la o asemenea competiție. Noi am participat la cursa Sprint. Aici au fost înscriși peste 900 de participanți, iar noi am terminat cursa printre primii 200 de participanți. Am avut de trecut obstacole, am urcat până la cabana Postăvaru, am coborât apoi aproximativ 3 km prin râu cu pietre, am aruncat cu sulița, am mers pe bară, ne-am cățărat pe funie, ne-am tocit degetele. Eu am căzut de două ori, dar un alt concurent m-a ajutat și mi-a dat o fiolă de magneziu. Într-un sfert de oră eram ca și nou. La proba cu obstacole noi am avut de trecut 25 și am reușit să trecem de 24 dintre ele, am fost printre singurii participanți care am reușit atât de multe să le trecem. Minimul de terminare a cursei a fost de 5 ore, însă noi am reușit să o terminăm în 4 ore”, ne-a povestit unul din cei trei spartani făgărășeni, Radu Biza.

Radu Biza

Radu Biza

Înainte de a participa la o astfel de competiție, cei trei sportivi s-au antrenat în fiecare zi, pentru a fi în formă și a trece linia de finish a competiției.

,,Am văzut că este o cursă foarte grea și am zis să ne înscriem și noi, nu avem nimic de pierdut. Am vrut să reprezentăm Făgărașul. S-au înscris concurenți din toată lumea, Australia, Germania, Statele Unite, Suedia, Danemarca, dar și din țară, Oradea, Timișoara, București. Și am zis: de ce nu și noi? Așa că ne-am pus pe treabă, ne-am antrenat și ne-am înscris ca și echipă cu numele Rainbow 6”, ne-a mai povestit Radu Biza.

Ionuț Foca

Ionuț Foca

Următoarea competiție SPARTAN RACE la care vor să participe se va desfășura în Ungaria

La finalul competiției făgărășenii au primit medalie și tricou. ,,Am primit și tricou pentru că am terminat cursa în 4 ore. Iar medalia Spartan Race are pe față un spartan, iar pe spate are doar un sfert de medalie, adică am participat doar la o cursă din cele trei din cadrul competiției Spartan Race. Așa avem posibilitatea de a ne înscrie și la celelalte două și de a ne completa medalia”.

spartan race1Iar acest lucru se va întââmpla curând, băieții doresc să se înscrie la competiția Spartan Race, care va avea loc în luna octombrie în Ungaria.

,,Următoarea competiție se va desfășura în Australia, în septembrie, iar apoi în octombrie în Ungaria. Sperăm ca la această competiție să participăm și noi, până atunci poate strângem fonduri, sponsorizări, oameni care vor să ne ajute. Acolo vom reprezenta România și, bineînțeles, Făgărașul”, ne-a mai spus Radu.

spartan race poiana brasovDespre Spartan Race

La opt ani după prima competiție și lunga așteptare a miilor de oameni dornici de aventură, cea mai populară cursă de obstacole, Spartan Race 2018 a ajuns și în România, la Poiana Brașov, pe data de 4-5 august 2018. România este una dintre puținele țări unde competiția începe cu un weekend Trifecta, deoarece condițiile și ambianța uimitoare de la Poiana Brașov oferă un cadru perfect pentru participanții spartani. Aceasta înseamnă că participanții au putut testa fiecare dintre cele trei tipuri clasice de curse Spartan: Sprint, Super și Beast.

O caracteristică aparte a competiției Spartan Race este faptul că traseul și probele nu sunt dezvăluite dinainte, participanții cunosc doar lungimea aproximativă a cursei și numărul aproximativ al obstacolelor – de aici provine și bine-cunoscutul slogan a competiției: vei ști la linia de sosire! Obstacolele depășite vor fi aflate numai după ce trec linia de sosire, epuizați, dar satisfăcuți pentru că se alăture zecilor de mii de participanți, cu care pot să afirme: am făcut-o!

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.