Pentru că avem multe de spus!

.

Un făgărășean la emisiunea EXATLON!


 

aurel exatlon4Aurel Csato, un tânăr făgărășean de 31 de ani, a ajuns la emisiunea Exatlon de la Kanal D.

Aurel Csato a ajuns la emisiunea Exatlon, difuzată pe Kanal D. Iar pentru asta a trebuit să parcurgă mii de km, în cealaltă parte a lumii: Republica Dominicană, acolo unde se și filmează, de fapt, emisiunea. Totul a început în ianuarie, atunci când și-a depus CV-ul pentru editor subtitrare în cadrul emisiunii, iar săptămâna trecută se afla deja într-un avion via America Centrală. „Oportunitatea de a mă implica în proiectul Exatlon România a venit la începutul anului, când atât colegul meu de la Antenă, cât și fostul prezentator de la Digi, Bogdan Socol care îmi este foarte bun prieten au plecat spre Republica Dominicană. Din acel moment, am trimis și eu CV-ul iar o lună și jumătate mai târziu am primit telefonul mult așteptat.

aurel exatlonDin momentul în care am fost sunat și până am aterizat în Santo Domingo nu a trecut decât o săptămână. În tot acest timp, m-am ocupat de acte, vaccinurile aferente unei zone tropicale fără de care nu poți călători, interviuri și drumul spre insula exotică. Un aspect mai puțin plăcut a fost zborul transatlantic care a durat în jur de 9 ore, având escala la Madrid. Însă a meritat toată oboseala și frustrarea acumulate într-un zbor care parcă nu se mai termina“, ne povestește Aurel.

Multă muncă pe teren

Aurel a lucrat mulți ani în televiziune, atât în Făgăraș, cât și în Brașov. „Ultimii doi ani și jumătate i-am petrecut mai mult pe teren, culegând informații pentru jurnalul de știri al Antenei 1, Observatorul. A fost poate una dintre cele mai frumoase experiențe de până acum și asta se datorează, în mare parte, potrivirii de caracter cu colegul meu reporter, Adrian Jătăreanu. Alături de el am trecut atât prin situații limită, ger, accidente și imagini dure pe care puțini dintre noi le este dat să le vadă în această viață. În schimb, ca să compenseze greutatea psihică pricinuită de atâta negativism, am creionat și poveștile de viață ale unor oameni minunați. Prin prezentarea unor povești și aducerea lor în spațiul public, am schimbat în bine viețile unor oameni. Mai mult, printre cele mai inedite experiențe au fost: Dinner in the Sky, sesiuni de scufundări și multe altele. Nu avem spațiul necesar pentru a le putea enumera pe toate“.

aurel exatlon1„Mi-am intrat în rolul de editor subtitrare“

Pasiunea pentru televiziune a rămas constantă pentru el, așa că a făcut tot ce i-a stat în putință ca să ajungă la una dintre cele mai mari producții televizate din țara noastră. Și a ajuns. El scrie multe dintre textele pe care le vedem pe fundalul emisiunii.

Odată ajuns aici, am fost preluat de către un dominican care m-a așteptat în aeroportul din Santo Domingo (capitala Republicii Dominicane). A mai urmat un drum de 2 ore până în Las Terrenas, partea de nord a insulei, acolo unde se filmează Exatlon România. După o zi în care am încercat să mă dezmeticesc, mi s-a făcut instrucatjul iar de vreo două zile mi-am intrat și în rolul de editor subtitrare, căci asta mi-e responsabiliatea. Așadar, ceea ce apare subtitrat în cadrul emisiunii, în mare parte mi se datorează. Lucrez în două ture, una de după masă, cealaltă de noapte iar până acum nu am de ce să mă plang. Totul aici mi se pare minunat, în ciuda și a unor neînțelegeri și a unei organizări care mai are nevoie de mici ajustări. Însă așa e în presă și producție media, condițiile nu sunt intodeauna perfecte“, mai povestește Aurel.

aurel exatlon3S-a acomodat imediat cu noul lui loc de muncă pe care îl va avea până în luna iunie, atunci când concursul își va desemna și câștigătorii. „Oamenii locului sunt mai toți zâmbitori, e forfotă de dimineața până seara iar nimeni nu pare că poartă o povară pe umeri. Se muncește cu drag și spor. În zona unde locuiesc sunt foarte mulți câini maidanezi, adaptați perfect traiului în comun cu oamenii locului și cu turiștii. Sunt foarte prietenoși și te însoțesc pe plaja la baie sau la plimbare. Un lucru interesant e că o parte din acești maidanezi sunt Chiuaua“.

Despre Exatlon

20 de concurenti, dintre care 10 vedete, au intrat într-o confruntare unică, în care și-au pus la bătaie toate abilitățile fizice și psihice pentru a-și înfrânge adversarii, dar, mai presus de toate, pentru a-și depăși limitele. EXATLON a înregistrat un succes răsunător în țări precum Mexic și Brazilia. Filmarile au loc în Republica Dominicană, concurenții trec printr-o serie de probe de foc, menite să le testeze pregătirea fizică, viteza de reacție, curajul și puterea psihică. Aceștia sunt nevoiți să rămână concentrați și în formă fizică maximă în fața probelor la care sunt supuși în permanență. Se difuează pe Kanal D, de sâmbătă până miercuri, de la 19.45.

(A.R.)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *