Pentru că avem multe de spus!

.

some text

Ursul atacator este un mascul între 2 ani jumătate și 3 ani. Vânătorii cred că s-a retras la munte pentru hibernare. L-au căutat inclusiv marți


Ursul care a atacat la Făgăraș în dimineața zilei de 23 octombrie 2017 două persoane pe strada Câmpului este de negăsit. Acesta a fost căutat imediat după tragedie de către vânătorii AVPS, dar a dispărut ca prin minune. Zi de zi s-au organizat patrule de căutare a animalului, ca istoria să nu se repete, însă fără folos.Urs

Acum, la trei luni de la întâmplare, povestea nu a fost dată uitării. Potrivit directorului AVPS Făgăraș, Sorin Șuler, marți, 16 ianuarie 2017, căutarea lui a fost din nou prioritatea vânătorilor. ,,În dimineața respectivă a nins, așa că am profitat de condițiile meteo și am trimis niște vânători în zona Cartierului Combinat și în împrejurimile acestuia pentru a descoperi eventuale urme. Nu s-au găsit deloc urme, ceea ce înseamnă că probabil este retras undeva la munte pentru hibernare”, precizează acesta.

Sorin Șuler spune că, dacă ar fi fost localizat animalul, vânătorii ar fi putut să își dea seama, în proporție de 90%, dacă este același urs cu cel care a atacat făgărășenii. ,,După descrieri, noi credem că este vorba despre un urs între 2 ani jumătate și 3 ani. După toate probabilitățile, este mascul. Urșii masculi sunt mai agresivi decât exemplarele de femelă. Femela devine agresivă numai când are pui. Acesta este de fapt un pui îndepărtat de mamă, ca să se poată împerechea din nou. Femela își îndepărtează puii după vârsta de 2 ani jumătate, pentru a evita să îi omoare masculul care se apropie de ea pentru împerechere. Dezorientat și hăituit de câini, acest pui de urs s-a refugiat între blocurile de pe Câmpului. Unul dintre paznicii de la firmele franceze, care este și vânător, ne-a spus că în dimineața aceea, pe la ora 4.00, a auzit mulți câini lătrând, ceea ce înseamnă că ursul se afla în zona firmelor franceze și a venit înspre Câmpului din cauza câinilor. În general ursul nu atacă decât atunci când crede că la rândul său este atacat și o face să se apere. Dezorientat probabil din cauza câinilor, a atacat oamenii crezând că se apără”, a explicat directorul AVPS.

În dimineața respectivă, eleva de 14 ani, Diana Lazăr, ieșea din blocul în care locuia și se îndrepta spre școală împreună cu sora sa geamănă. Ursul a atacat-o și a mușcat-o de picior. Bărbatul care a sărit în apărarea ei a fost și el zgâriat de animal. Amândoi au ajuns la spital. Tânăra a avut nevoie de ajutorul specializat al unui psiholog. Ulterior, părinții copilei au acționat în instanță Ministerul Mediului, Municipiul Făgăraş şi AVPS Făgăraş.

Primăria Făgăraș a contribuit la ameliorarea efectelor atacului, printr-un ajutor financiar pentru ambele victime.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.