Vârsta medie a decedaţilor de coronavirus este 66 de ani. Am ajuns la 118 morţi


În contextul epidemiei cu noul coronavirus, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a ţinut o conferinţă de presă în care a arătat, printre altele, că avem trei focare de infecţie, că se vor face câte 1.000 de angajări la direcţiile de sănătate publică şi serviciile de ambulanţă şi că au fost demarate investiţiile în spitalele de suport pentru ca acestea să fie pregătite să primescă bolnavi de COVID-19.

Declaraţiile ministrului Sănătăţii

– Un număr de aproximativ 4.000 de cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratarea a peste 8.000 de pacienţi a fost donat şi distribuit în 10 unităţi sanitare care tratează pacienţi cu Covid-19.

– Pregătim invesţitiile şi în spitalele de suport. Compania Unifarm a efectuat 1.245 de acţiuni de distribuţie in spitale pentru transportul de combinezoane, manuşi, măşti, botoşei de unică folosinţă, bonete medicale .

– Au fost comandate alte 3 milioane de combinezoane, 3 milioane de maşti chirugicale, cantităţi importante de alcool sanitar. Prin Crucea Roşie au ajuns 10 aparate de testare moleculară care fac testul în 45 de minute.

– Am ajuns la peste 40 de centre de testare COVID-19. În două-trei zile vom fi la zi cu testele. Guvernul României a decis ca toate unitătile sanitare să fie transferate în coodonarea Ministerului Sănătăţii. –

Am un mesaj pentru colegii mei de breaslă: Fraţii mei, România are nevoie de noi. Este un moment dificil, medicina românească nu a clacat niciodată. personalul din sistem a ştiut să-şi adune forţele.

– Situaţia dotărilor şi stocurilor din spitale se va aduce la zi prin intermediul DSP-urilor. În funcţie de aceste stocuri, oamenii vor putea dona spitalelor materiale sanitare

-Rezidenţilor din ultimul an li se prelungeşte contractul până pe 31 octombrie.

-Medicina românească nu a clacat  nici în momente mai grele. Voi continua să merg în spitale pentru a vedea care este situaţia

-Echipa Ministerului Sănătăţii  lucrează 24 de ore din 24 pentru a identifica resursele de luptă împotriva coronavirusului

– Am pierdut 116 pacienti (n.r. între timp 118 pacienţi), fiecare este o durere pentru noi, transmit condoleante familiilor. Cu totii avem acelasi scop. Sa salvam viata oamenilor. Fiecare viata pierduta e o durere pentru familii.

– În cazul celor decedaţi, vârsta medie este de 66 de ani.

– Avem trei focare de infecţie – Suceava, Arad şi Deva şi că, după ce a fost la Arad şi Suceava, va merge şi la Deva.

– La Suceava intră în normal, au fost refăcute circuitele în spital, mâine începe  testarea medicilor, cine va fi apt va începe munca. Se va pune în funcţiune al treilea aparat de testare Real Time.

– La Arad suntem cu mult sub Suceava, dacă se respectă regulile medical şi oamenii respectă restricţiile nu va fi nevoie să se impună carantină.

– Voi merge în fiecare regiune să verific personal cum stau lucrurile şi să lucrez cu colegii mei pentru remedierea deficienţelor

-Sistemul medical se confruntă cu o criza fără precedent. Comunicăm tot timpul cu Direcţiile de Sănătate Publică, care, la rândul lor, au un personal subdimensionat. Se vor angaja 1.000 de specialişti în aceste instituţii. Tot atâţia oameni vor fi angajaţi în serviciile de ambulanţă.

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.